Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Sexuálne škandály politikov! Strauss-Kahn v tom nie je sám
Zdielať na

Sexuálne škandály politikov! Strauss-Kahn v tom nie je sám

Zdroj: isifa

Nielen šéf Medzinárodného menového fond Dominique Strauss-Kahn čelí sexuálnemu škandálu. Aj ďalší svetoví politici čelili rôznym obvineniam.

Silvio Berlusconi - talianský premiér

Berlusconi je obvinený z toho, že mal pomer s maloletou prostítkou. Ruby vďaka nemu pozná celý svet. taktiež je obvinený z toho, že vyvíjal tlak na milánsku políciu, aby marockú tanečnicu Ruby, prepustila, keď bola zadržaná.

Bill Clinton - bývalý prezident USA

Bývalému americkému prezidentovi sa stala takmer osudnou sexuálna aféra s bývalou stážistkou v Bielom dome Monicou Lewinskou. Clinton bol v roku 1998 obvinený z marenia prísahy a spravodlivosti v tejto sexuálnej afére. Stal sa tak druhým prezidentom v hostórii USA, ktorý čelil návrhu na odvolanie z funkcie.

Canaan Banana - prezident Zimbabwe

Zosnulý bývalý prezident Zimbabwe bol v roku 1999 odsúdený k 10-im rokom za mrežami za jedenásť prípadov homosexuality a zneužívanie svojich právomocí k stykmi s mužmi, ktorí boli väčšinou z jeho prezidentského štábu. Vi väzení nakoniec strávil asi rok.

Moše Kacav - prezident Izraela

Bývalý izraelský prezident bol minulý rok v decembri uznaný vinným z dvojitého znásilnenia a sexuálneho obťažovania. Kvôli týmto obvineniam sa musel v roku 2007 vzdať prezidentského kresla dva týždne pred vypršaním jeho mandátu. Vtedajšieho izraelského prezidenta obvinili z obťažovania a znásilnenia troch zamestnankýň svojho úradu a ministerstva cestovného ruchu.

Jacob Zuma - Juhoafrický prezident

Zuma bol juhoafrickým prezidentom od roku 2009. V roku 2006 ho súd zbavil viny z obžaloby zo znásilnenia. Podnetom k trestnému stíhaniu bolo obvinenie rodinnej priateľky, že ju prinútil k pohlavnému styku. Súd sa ale vyjadril, že žena s intímnym stykom súhlasila. Zuma sa za škandál verejne ospravedlnil.

Ruud Lubbers - premiér Holandska

Bývalý holandský premiér bol v januári 2001 menovaný do funkcie Vysokého komisára OSN pre utečencov. Vo februári 2005 ale rezignoval kvôli obvineniam zo sexuálneho obťažovania podriadených pracovníčok. Žena, ktoú mal sexuálne obťažovať nakoniec svoje obvinenia stiahla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy