Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hromadne znásilnená Líbyjčanka utiekla! Žije v strachu
Zdielať na

Hromadne znásilnená Líbyjčanka utiekla! Žije v strachu

Strašlivú spomienku na zadržiavanie proti vlastnej vôle, bitku a znásilnenie pätnástimi Kaddáfího vojakmi má stále v hlave. Nepomohlo ani, keď vtrhla do hotela plného zahraničných novinárov. Tí schytali niekoľko rán pri surovom zásahu pro-kaddáfího stúpencov plačúcu ženu umlčať. Napokon vzala opäť osud do vlastných rúk a krajinu zázrakom opustila. Pomôcť musel neznámy vojak...

Pamätáte sa ešte na 26. marec, keď sme vám priniesli správu o šokujúcich a zbitých novinárov z Tripolisu? Rozbitá kamera CNN a niekoľko ľahších zranení, vydesení novinári. Presne to nasledovalo po tom, ako sa snažili chrániť plačúcu Iman al-Obajdí, ktorá vbehla do hotela volajúc o pomoc a obviňujúc Kaddáfího vojakov zo znásilnenia. No ženu sa vojakom podarilo spacifikovať a odviezli ju nevedno kam.

Teraz CNN priniesla správu, že žene sa zázrakom podarilo prekročiť v utajení hranice s Tuniskom, kde sa jej okamžite ujali zahraniční diplomati a ponúkli jej azyl. A Iman prehovorila. Keďže vyšetrovanie v prípade znásilnenia nepokročilo a neustále sa bála o svoj život, bála sa potrestania za celosvetovú pozornosť, akú si jej vystúpenie vyslúžilo, rozhodla sa utiecť z krajiny na vlastnú päsť.



Pomohol jej vojak aj s rodinou, ktorý mal povolenie pohybovať sa voľne po krajine. Z Tripolisu ju naložil do auta s rodinou zahalenú od hlavy po uši. Vykúkala len jedným okom... "Neviem, čo teraz spravím," povedala pre CNN s tým, že sa stále bojí o život, keďže ju niekto mohol prenasledovať. Vďaka videu sa o jej pobyte dozvedeli aj Imanini rodičia, ktorí sú vraj veľmi šťastní, že ich dcéra je v bezpečí.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy