Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO Z LÍBYE: Takto bili novinárov, keď chránili znásilnenú ženu
Zdielať na

VIDEO Z LÍBYE: Takto bili novinárov, keď chránili znásilnenú ženu

Zahraničných novinárov v Tripolise vydesil chaos, bitka a brutálny zásah Kaddáfího stúpencov po tom, čo do ich hotela vtrhla plačúca a doškriabaná žena. Obvinila Kaddáfího vojakov, že ju zadržali, zneužili a hromadne znásilnili. Personál hotela ju ihneď vyviedol, naložil do auta a odviezli nevedno kam...

"Vezmú ma do väzenia!" stihla ešte zakričať 30-ročná Iman al-Obajdí, než ju pracovníci z ministerstva informácií, Kaddáfího stúpenci aj s personálom hotela strčili do auta a odviezli nevedno kam. Údajne do nemocnice. Za to, že sa ju niektorí zahraniční novinári snažili brániť, schytali tiež niekoľko ľahších zranení a odniesla si to aj kamera CNN, ktorá skončila rozbitá na zemi.

Do jedálne hotela totiž vtrhla Iman skoro ráno, aby novinárom porozprávala o svojej biednej situácii. Podľa Reuters ju údajne pri diaľničnej kontrole zadržali Kaddáfího vojaci popíjajúci whisky. Podľa jej slov ju zviazali, obchytkávali a napokon odviedli na miesto, kde ju hromadne znásilnilo 15 mužov. Okrem škrabancov na tvári ukázala aj krvavé stehná.

Nestihla však povedať, ako sa jej podarilo oslobodiť. Tento príbeh novinári zatiaľ nie sú schopní overiť. Podľa personálu hotela však bola žena opitá a navyše psychocky chorá.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy