Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kaddáfí páli po lietadlách, pozrite sa...
Zdielať na
Zahraničie

Kaddáfí páli po lietadlách, pozrite sa...

Muammar Kaddáfí ani piaty deň od vojenského zásahu v Líbyi neustupuje. Plukovník dokonca vraví, že sa vôbec nebojí Spojených štátoch, ani ich striel. Na západné stíhačky dokonca opäť vytiahol rakety...

Obyvatelia Tripolisu sa zobúdzali za ohlušujúcich výbuchov a streľby. Paľba protilietadlových striel doslova rozžiarila oblohu nad líbyjskou metropolou. Kaddáfího verní tak stále neskladajú zbrane a opäť strieľali na lietadlá spojencov. Nad metropolou bolo v tom čase počuť hučanie stíhačiek, žiadna z nich však nezaznamenala problémy. Piloti sa strelám úspešne vyhli.

Muammar Kaddáfí v plnom nasadení stále vedie aj vojnu slov a ženie svojich prívržencov do boja. "Ich rakety sú nám na smiech, Líbyjčania sa im smejú," bohorovne vyhlásil plukovník. Západné sily na krajinu už poslali 162 Tomahawkov, ktoré v Líbyi narobili najväčšie škody. Aj napriek tomu sa diktátor stále drží pri moci.

Americká ministerka zahraničia Hillary Clintonová však upozornila v televízii ABC na prvé známky ústupu: "Počuli sme, že ľudia blízki Muammarovi Kaddáfímu kontaktujú ľudí, ktorých poznajú po celom svete, aj v Afrike, Blízkom Východe, Európe, Severnej Amerike aj inde a pýtajú sa - čo máme robiť? Ako sa z toho všetkého máme dostať?"

isifa

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy