Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
JAPONSKO: Príbehy tých, čo prežili...
Zdielať na

JAPONSKO: Príbehy tých, čo prežili...

Tragédia v Japonsku priniesla aj dojímavé okamihy. Popri stovkách obetí sa totiž našli aj šťastlivci, ktorí sa druhýkrát narodili. S každým ďalším dňom sa síce nádej na objavenie tých, čo prežili, znižuje, agentúry však stále prinášajú skvelé príbehy. Príbehy ľudí, ktorí dostali možnosť bojovať o svoje životy a zvíťazili.

"Plakal som a volala som o pomoc. Myslel som si, že zomieram. Potom ma zase zmietla voda a ja som si spomenul na svoju rodinu. Rozhodol som sa, že urobím všetko preto, aby som prežil," opisuje najhoršie chvíle svojho života Tatsuro. Je to jeden z tých, ktorí priam zázračne prežili piatkové besnenie živlov. Jeho dom zasiahla obrovská vlna a voda ju unášala preč. Našťastie nepodľahol panike a zachánil sa.

Ľudia, ktorí prežili, bojovali o svoje životy zubami - nechtami a nedovolili vode, aby ich odplavila ako handrové bábiky. Na zvyškoch strechy strávil na mori celé dva dni 60-ročný Hiromitsu. Po tom, čo jeho dom spláchla vlna, podarilo sa mu zachytiť časti strechy, jeho žena však mala menej šťastia. Záchranári muža objavili asi 15 kilometrov od pevniny. Mával na nich zdrapom červenej látky. 

Všetkým rodinám, ktoré hľadajú svojich blízkych, dal novú nádej neuveriteľný prípad z mesta Ishinomaki. Cunami ho takmer úplne zničilo. Stal sa tam však malý zázrak - záchranári našli v troskách iba štvormesačné bábätko. Dievčatko strávilo v ruinách dva dni, ale prežilo.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy