Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladá žena tvrdí, že je stratená Madeleine McCannová. Rodina nezvestného dievčatka údajne požiadala o DNA test
Zdielať na

Mladá žena tvrdí, že je stratená Madeleine McCannová. Rodina nezvestného dievčatka údajne požiadala o DNA test

LONDÝN / 21-ročná žena z Poľska, Julia Wandeltová, tvrdí, že by mohla byť nezvestná Madeleine McCannová – britské dievčatko, ktoré sa stratilo ešte v roku 2007 na rodinnej dovolenke v Portugalsku v Praia da Luz. V tom čase mala iba tri roky. Do povedomia médií a verejnosti sa dostala vďaka jej účtu na sociálnej sieti Instragram – @iammadeleinemccann. Podľa vlastných slov má v oku škvrnu na rovnakom mieste ako Madeleine a navyše sa aj podobá na jej rodičov.

​Má byť v kontakte s rodinou nezvestného dievčatka a rada by podstúpila DNA test na potvrdenie jej hypotézy. Portugalské úrady však aktuálne nemajú žiadne dôkazy o tom, že by bola Madeleine stále nažive. Po tom, čo Julia dala o sebe na sociálnych sieťach vedieť, si údajne rodina Madeleine od nej tento DNA test tiež vyžiadala. Rodičia sa v pátraní nevzdávajú a sú ochotní urobiť všetko pre nájdenie svojej dcéry.

Jeden z členov rodiny McCannových sa mal ponúknuť, že v reakcii na tvrdenia Julie Wandeltovej test DNA podstúpi. Tá má veľký záujem sa v blízkom čase s rodinou stretnúť. Podľa jej slov začala pred pár mesiacmi spochybňovať svoju vlastnú identitu po tom, čo niečo počula od svojej starej mamy. Aj keď má 21 rokov, verí, že jej vek môže byť chybný.

Madeleine sa narodila v máji 2003, čo znamená, že by mala mať aktuálne 19 rokov. Na svojom instagramovom účte Julia píše, že verí, že by naozaj mohla byť strateným dievčaťom. Všetko ukáže DNA test.

V osudný deň v roku 2007 na dovolenke spalo dievčatko so svojimi súrodencami v apartmáne, kým sa jeho rodičia nachádzali v neďalekej reštaurácii. Po tom, čo ju neskôr v ten večer prišla jej mama skontrolovať, Madeleine tam už nebola. Tento prípad okamžite podnietil medzinárodné vyšetrovanie, pričom prvé z nich viedla portugalská polícia. Po Madeleine sa však nenašla ani stopa a prípad zostáva dodnes nevyriešený. Jej rodina pokračuje v pátraní a spolupracuje s rôznymi organizáciami na zvyšovaní povedomia a finančných prostriedkov.

V priebehu rokov sa v prípade objavili mnohé stopy a podozrivé osoby, ale žiadna neviedla k prelomu. V roku 2013 spustila britská polícia nové vyšetrovanie známe ako Operácia Grange, ktoré stále prebieha. Napriek rozsiahlym pátraniam a vyšetrovaniam zostáva miesto pobytu Madeleine McCannovej neznáme a prípad zostáva jedným z najvýznamnejších prípadov nezvestných osôb v histórii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy