Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
20-ročného muža zrazilo viacero vozidiel počas toho, ako prechádzal cez R1. Na mieste bol mŕtvy
Zdielať na

20-ročného muža zrazilo viacero vozidiel počas toho, ako prechádzal cez R1. Na mieste bol mŕtvy

TRNAVA / Na R1 v smere z Nitry do Trnavy muža zrazilo viacero vozidiel, bol na mieste mŕtvy. Incident sa stal v nedeľu, 19. februára, po piatej hodine večer. Polícia už pozná jeho totožnosť. Ide o 20-ročného muža, ktorý si mal ísť podľa informácií TV JOJ kúpiť na čerpaciu stanicu cigarety.

​Policajti naďalej vyšetrujú okolnosti nedeľnej tragickej nehody na diaľnici R1. Vo veci začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 20-ročný muž mal prechádzať cez frekventovanú diaľnicu smerom na čerpaciu stanicu pri obci Vlčkovce neďaleko Trnavy. Vodič na aute Toyota mladíka najskôr zachytil ľavou prednou časťou vozidla. Muž skončil v ľavom jazdnom pruhu, kde došlo k stretu s ďalšími prechádzajúcimi autami.

Chodec svojim zraneniam na mieste podľahol. Policajti podrobili vodičov dychovým skúškam, ktoré alkohol nepotvrdili. To, či mohol byť mladík pod vplyvom alkoholu, budú zisťovať znaleckým skúmaním. Na miesto policajti privolali aj znalca z odboru cestná doprava.

Polícia apeluje na ľudí, aby nikdy neprebiehali cez diaľnicu. Pohyb chodcov je tam zakázaný. "Upozorňujeme, že prechádzanie cez diaľnicu je nielenže zakázané, ale najmä nesmierne nebezpečné. Vodiči smú po nej jazdiť vyššou rýchlosťou, čo predlžuje ich brzdnú dráhu. Nehovoriac o tom, že za zníženej viditeľnosti a v tmavom oblečení je veľmi malá šanca, že si vás vodič dostatočne skoro všimne a stihne zareagovať," uviedla polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy