Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po 12 rokoch majú vyšetrovatelia horúcu stopu. Prípad stratenej Madeleine sa môže uzavrieť
Zdielať na
Krimi

Po 12 rokoch majú vyšetrovatelia horúcu stopu. Prípad stratenej Madeleine sa môže uzavrieť

BRATISLAVA / V prípade pátrania po malej Madeleine McCann nastal posun. Vyšetrovatelia tvrdia, že majú dôležité stopy, ktoré by mohli prispieť k vyriešeniu prípadu. Dievča sa stratilo pred 12 rokmi na dovolenke v Portugalsku, kde bola s rodičmi. Jej prípad patrí medzi najmedializovanejšie. Bez stopy totiž zmizla z hotelovej izby.

​Počas rodinnej dovolenky zmizla Madeleine z hotelovej izby v Portugalsku, kde spala so svojimi mladšími súrodencami. Stalo sa to ešte v máji 2007 a odvtedy po nej úrady neustále pátrajú. Po dvanástich rokoch prišli vyšetrovatelia so stopou, ktorá by mohla viesť k uzavretiu celého prípadu. Informoval o tom blesk.cz.  Metropolitná polícia Scotland Yard v Anglicku znova preveruje teóriu, že sa dievča stratilo, keď išlo hľadať svojich rodičov. Tí totiž večerali v blízkej reštaurácii aj s priateľmi. 

​Matka Madeleine zistila, že zmizla okolo 22.00 hodiny večer, potom ako ju išla skontrolovať. Podľa najnovších zistení, vyšetrovatelia momentálne v súčinnosti s portugalskou políciou opäť pracujú. Operujú s teóriu, že dievča zmizlo, keď sa rozhodla ísť vyhľadať svojich rodičov na večeru. Pri ceste za rodičmi ju mohol zraziť nejaký opitý vodič a jej zrazené telo odniesť preč. 

Prípad najskôr vyšetroval súkromný detektív. V roku 2011 sa pridal aj Scotland Yard. Kriminalisti pracujú už roky s niekoľkými verziami, či už ide o únos a obchod s deťmi alebo je za tým sexuálny motív. Telo dievčaťa sa doteraz ale nikde nenašlo a zúfalí rodičia stále veria, že sa im milovaná dcéra vráti domov. Tento rok by Madeleine mala už 15 rokov. 

Pozrite si reportáž o dojímavom stretnutí. Dievča svoju rodinu našlo až po 24 rokoch, ako zmizlo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy