Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Už ste ho videli? Objaví sa, nikto nevie odkiaľ a potom sám zmizne. Záhada monolitu pokračuje
Zdielať na

Už ste ho videli? Objaví sa, nikto nevie odkiaľ a potom sám zmizne. Záhada monolitu pokračuje

VEĽKÁ BRITÁNIA / Záhada monolitu, ktorý sa objavuje na odľahlých miestach planéty a potom zmizne, nie je stále vyriešená. Naopak, pokračuje! Po Amerike a Rumunsku niekto monolit vztýčil aj na pláži britského ostrova Wajt. Či ide len o veľmi drahý a možno aj hlúpy žart, zatiaľ nikto nevie, ale všetci s napätím očakávajú, kde by sa tento stĺp mohol objaviť najbližšie.

Po Amerike a Rumunsku niekto monolit vztýčil aj na pláži britského ostrova Wajt. Či ide len o veľmi drahý a možno aj hlúpy žart, zatiaľ nikto nevie, ale všetci s napätím očakávajú, kde by sa tento stĺp mohol objaviť najbližšie.

Ľudia už zaplavili sociálne siete fotografiami so záhadným kovovým stĺpom z anglickej pláže. Jeho steny sú také vyleštené, že vyzerajú ako zrkadlo. Úrady opäť netušia, kto stĺp osadil.

Vyše trojmetrový útvar sa po prvý krát objavil uprostred odľahlej púšte v americkom Utahu. Zazreli ho biológovia, keď dronmi rátali stála divoko žijúcich oviec. Krátko pred záhadným zmiznutím americký stĺp preskúmal amatérsky dobrodruh. "Urobil som pokus s magnetom, ten sa k stene stĺpu priliepal. Monolit však nie je kusom železa, sú to tri panely stojace tesne pri sebe ako vidíte," opísal David Surber.  

O kovový objekt sa zaujímajú aj rumunskí vyšetrovatelia. Tí jeho krátke objavenie na vrchu blízko starobylej pevnosti Petrodava vyšetrujú ako trestný čin zasahovania do archeologického náleziska. Britské úrady sa k svojmu monolitu zatiaľ nevyjadrujú. Zrejme čakajú, že tak ako predchádzajúce, sám zmizne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy