Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Počet obetí koronavírusu stúpol na 490, Japonsko hlási desať prípadov z výletnej lode
Zdielať na

Počet obetí koronavírusu stúpol na 490, Japonsko hlási desať prípadov z výletnej lode

PEKING / Počet obetí koronavírusu v pevninskej Číne stúpol v stredu na 490, zatiaľ čo nové prípady sa objavili na japonskej výletnej lodi, v Hongkongu a na ďalších miestach.

Desať osôb z výletnej lode, ktoré pozitívne testovali na vírus, previezli do nemocníc, pričom 3 700 ďalších pasažierov a členov posádky sa nachádza v karanténe. Na palube lode Diamond Princess ostanú približne dva týždne, uviedol japonský minister zdravotníctva Kacunobu Kato. Medzi nakazenými sú filipínski členovia posádky, Austrálčania, Japonci, cestujúci z Hongkongu i jeden Američan. Čaká sa na výsledky ďalších testov.

Celkový počet prípadov registrovaných v Japonsku tak stúpol už na 33. Nové prípady infekcie hlási aj Hongkong, Thajsko či Južná Kórea. Čína potvrdila 24 324 nakazených, najmenej 180 prípadov zaznamenali v zahraničí, medzi nimi aj dvoch mŕtvych. Najvyššie vedenie Číny priznalo, že v reakcii na epidémiu došlo k chybám. Úrady čelia kritike za to, že v samotných počiatkoch vírus podcenili.

Svetová zdravotnícka organizácia zdôraznila, že šírenie nákazy sa našťastie zatiaľ nedá označiť za pandémiu. "V tejto chvíli nie sme v štádiu padémie. Stále ide o epidémiu s viacerými ohniskami. V každom z nich sa pokúsime zastaviť ďalšie šírenie koronavírusu," uviedla zástupkyňa Svetovej zdravotníckej organizácie Sylvie Briandová. 

V Ružomberku držali muža s podozrením na koronavírus. Muža držali v karanténe: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy