Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bizarná krádež v turistickej destinácii. Manželom z auta ukradli urnu s popolom zosnulého
Zdielať na

Bizarná krádež v turistickej destinácii. Manželom z auta ukradli urnu s popolom zosnulého

Zdroj: ISIFA/ilustračné

NIKÓZIA / Naozaj bizarná krádež sa stala na ostrove Cyprus. Poľským turistom, manželom vykradli auto. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby si páchateľ neodniesol aj urnu s popolom pozostalého syna. Ten zahynul pri autonehode a jeho popol chceli rozprášiť na výnimočnom mieste.

Ku krádeži došlo v piatok, keď auto zaparkovali pred reštauráciou na južnom pobreží stredomorského ostrova v turistickej lokalite Governor's Beach. Páchateľ, ktorého totožnosť ešte známa nie je, ukradol manželom z Poľska kufre. V jednom z nich ale bola aj drevená skrinka - urna s popolom ich zosnulého syna. 

Zlodeji podľa polície rozbili okno pri sedadle spolujazdca a odniesli si batožinu, v ktorej bolo aj 200 eur v hotovosti. Vyšetrovatelia informovali, že ukrandutú urnu je možné rozpoznať podla nápisu "Dennis 2000-2019". Syn poľských manželov, ktorí trvalo žijú vo Švédsku, zomrel v lete pri autonehode.

Matka a otec priviezli popol syna na Cyprus kvôli tomu, aby ho mohli rozprášiť na nejakom peknom mieste, píše k prípadu BBC. "Bez syna sme jednoducho nedokázali doma oslavovať Vianoce. Chceli sme odísť na nejaké prívetivé miesto, aby sme uzavreli náš najhorší rok," vyjadril sa Bartek Bebnarz. 

Pozrite si reportáž o hroznej krádeži. Sused okradol choré dieťa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy