Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ani sviatočná atmosféra neodradila vandalov. Jeden vyčíňal nahý, druhý zas dotvoril národnú pamiatku
Zdielať na

Ani sviatočná atmosféra neodradila vandalov. Jeden vyčíňal nahý, druhý zas dotvoril národnú pamiatku

PRAHA / Mnoho turistov a návštevníkov prilákal do Prahy predĺžený víkend vrámci štátneho sviatku 101. výročia založenia Československa. Policajti museli riešiť viacero výtržností a poškodzovanie pamiatok. Jeden turista napríklad umiestnil na sochu Jana Husa umelý penis.

Upozorňujeme, že zábery v priloženej reportáži nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Britský turista sa svojráznym spôsobom rozhodol spestriť 101. výročie Československa. "Strážnici v dopoludňajších hodinách zistili, že na jednu z hláv v súsoší Jána Husa niekto postavil umelý penis," uviedla hovorkyňa mestskej polície Jiřina Seifertová. Fotky z kamerového systému odhalili podnapitého Angličana, ktorý vyliezol na Husovo súsošie, na jednu z najnavštevovanejších pamiatok Prahy. 

Podľa kamier dokázali strážnici zmapovať hotel, v ktorom sa ubytoval a vyrazili za ním. Jeho poznávacím znamením bolo ružové tričko. "Nič nepopieral a pokutu za pohoršenie verejnosti uhradil na mieste," povedala Seifertová.

Strážnici museli zasahovať aj pri fontáne, kde sa kúpal nahý muž. Keď prišla hliadka na miesto, muž odmietol svoju kúpeľ opustiť, fontánu dokonca striedavo upchával. Na miesto ho prišla presviedčať aj jeho priateľka, ktorá chcela situáciu, ktorú sledovalo viac ako 100 ľudí, čo najskôr ukončiť. "Mladý muž ich provokoval, nechcel s policajtmi spolupracovať, po tom ako prišla na miesto jeho priateľka, začal počúvať ako hodinky," dodala Seifertová.

Prípady skončili udelením maximálnej pokuty 10 000 korún. Našťastie, nedošlo k poškodeniu pamiatok. Na ich opravy zaplatí mesto každoročne milióny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy