Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Po desiatich rokoch našli nezvestného mladíka. Jeho telo objavili za mrazákom v obchode, kde pracoval
Zdielať na

Po desiatich rokoch našli nezvestného mladíka. Jeho telo objavili za mrazákom v obchode, kde pracoval

COUNCIL BLUFFS / Polícia z mesta Council Bluffs v Iowe uzatvorila prípad nezvestného 25-ročného Larryho Ely Murillo-Moncadyho po neuveriteľných 10 rokoch. Z domu odišiel 29. novembra 2009 a od tej doby ho nikto nevidel. Jeho telo sa až v roku 2019 našlo za chladiacim boxom v supermarkete, kde pracoval.

Ako uvádza CNN, Larryho matka pred desiatimi rokmi miestnej tlači povedala, že deň pred jeho zmiznutím bol dezorientovaný, preto ho zobrala k lekárovi. Ten mu predpísal antidepresíva, ktoré mu ale veľmi nepomohli. Bol stále zmätený a v hlave počul hlasy. "Povedal, že ho niekto sleduje a bol vystrašený," spomínala rodinná priateľka na udalosti spred desiatich rokov. Pri tom ako sa ponáhľal z domu si ani neobul topánky, napriek tomu, že v meste bola vtedy snehová búrka. 

Krátko po tom po ňom polícia vyhlásila pátranie a mesto zaplavili plagáty s jeho podobizňou. Nikto už ale o ňom nepočul až do tohto roka. Ukázalo sa, že Moncada po svojom úteku z domu nedošiel ďaleko. Prišiel do supermarketu neďaleko svojho, v ktom vtedy pracoval a kde sa zrejme chcel ukryť pred nepriaznivým počasím. 

Práve v supermarkete jeho telo objavili robotníci, ktorí v zatvorenom obchode demontovali zariadenie. Po tom, čo odsunuli mrazáky, objavili za nimi telo, ktoré neskôr polícia identifikovala ako nezvestného Larryho. 

Podľa polície sa zrejme vyšplhal na mrazáky a potom spadol z výšky viac ako troch metrov do medzery medzi chladiacimi skriňami a stenou, kde uviazol. Jeho volanie o pomoc pravdepodobne nikto nepočul alebo ho prehlušili zvuky, ktoré vydáva samotné zariadenie. "Je tak hlučné, že ho zrejme nikto nemohol počuť," uviedol miestny policajt Brandon Danielson. Polícia po pitve došla k záveru, že išlo o nehodu. Policajt Danielson tiež spomínal, že im pred desiatimi rokmi napadlo hľadať mladíka v supermarkete. Jeho šéf im ale vtedy povedal, že v ten deň ho vôbec nevidel a v práci ani nemal byť, preto ho tam hľadať prestali.

Niektoré prípady sa ale nepodarí vypátrať ani po rokoch. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy