Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
VIDEO: Keď sa malé auto tvári ako nákladiak, môžu v ňom prevážať aj kravu
Zdielať na

VIDEO: Keď sa malé auto tvári ako nákladiak, môžu v ňom prevážať aj kravu

KALISZ / Viete si predstaviť, že si v pokoji šoférujete auto a cez zadné sklo malého Fiatu idúceho pred vami sa na vás začne pozerať krava? Stalo sa to istému vodičovi v Poľsku, ktorý udalosť pohotovo nakrútil. Zábery ukázal aj polícii, ale takú reakciu práve od nich veru nečakal.

​Šokujúce zábery od našich susedov. Vodič osobného auta v poľskom meste Kalisz na zadnom sedadle prevážal kravu. Video sa stalo hitom internetu a zverejnili ho aj poľské médiá. Vtedy do veci vstúpila polícia. "Musíme priznať, že vyšetrovanie sme začali na základe úradnej povinnosti, nakoľko týranie zvierat nikto nenahlásil," vyhlásil vyšetrovateľ Mateusz Drwal. 

Policajtom sa podarilo majiteľa auta pomerne rýchlo vypátrať. Počas výsluchu vysvitlo, že mladú kravu kúpil na miestnej tržnici a prevážal ju k sebe domov.
Vodičovi, ktorý týmto spôsobom ale prevážal kravu, nehrozí žiaden trest. Podľa poľských zákonov bolo vozidlo totiž registrované ako nákladné auto.

"Auto, ktorým ju prevážal bolo špeciálne upravené na to, aby v ňom zviera mohlo byť. Bola tam deliaca mreža a na zemi protišmyková podložka," vysvetlila hovorkyňa polície Anna Zbroja. 

Takéto zachádzanie so zvieratami sa však nepáči mnohých ochranárskym organizáciám. Tvrdia, že prevoz mladej kravy hraničil s týraním. "Z uvedeného videa je zrejmé, že zviera bolo prevážané v nevyhovujúcich podmienkach. Pri prevoze hospodárskych zvierat platia prísne pravidlá, ktoré boli v tomto prípade porušené." 

Avšak podľa zákona, ak sa zviera zmestí do auta a auto je prispôsobené na jeho prevoz, je to jednoducho povolené. Nejde pritom o prvý takýto prípad. Pred dvomi rokmi sa objavili podobné fotografie prevážanej kravy, tentoraz z okolia Gdaňska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy