Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Mesto zasiahla desivá búrka. Tisícky domácnosti ostali bez prúdu
Zdielať na

VIDEO: Mesto zasiahla desivá búrka. Tisícky domácnosti ostali bez prúdu

SYDNEY / Obrovská búrka zasiahla metropolu Austrálie v sprievode bleskov a hromov. Video, ktoré bolo natočené z výšky, zachytilo, ako búrka pohlcuje mesto.

Na austrálske najväčšie mesto Sydney v piatok udrela prudká a silná búrka, ktorá spôsobila, že tisícky domácností ostali bez prúdu. Video zachytáva, ako sa čierne oblaky postupne rolujú smerom nad mesto. 

Podľa lokálnych médií, búrka trvala asi 60 minúť a skončila silnou dažďovou smršťou s ničivým vetrom a bleskami, informovala agentúra Reuters. 

Austráliu na rozdiel od Európy sužujú silné horúčavy, ktoré sprevádzajú prívalové dažde spôsobujúce záplavy. V uliciach austrálskeho mesta Townsville, ktoré minulý víkend zasiahli obrovské záplavy, sa v pondelok dokonca objavili krokodíly. "Krokodíly môžu byť na cestách, a keď voda opadne, môžu sa objaviť aj na nečakaných miestach," uviedla ministerka životného prostredia austrálskeho štátu Queensland Leeanne Enoch. 

​Z najviac postihnutých častí Townsville už záchranári evakuovali vyše 1 100 obyvateľov. Výpusty miestnej hrádze sú otvorené, aby sa predišlo vyliatiu rieky Ross z jej brehov a následnému vytopeniu predmestí Townsville. Starostka mesta Jenny Hillová označila aktuálne zrážky za "udalosť, ktorá sa opakuje možno raz sa sto rokov" a dodala, že ešte nie sú "z najhoršieho vonku". Pozrite si reportáž:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy