Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Veterinár chcel prepašovať 17 sáčkov heroínu. Všil ich do tiel šteniat
Zdielať na

Veterinár chcel prepašovať 17 sáčkov heroínu. Všil ich do tiel šteniat

Archívna reportáž

NEW YORK / Veterinár sa pokúsil do Spojených štátov prepašovať heroín naozaj kurióznym spôsobom. Prepašovať sa ich snažil pomocou niekoľkých šteniat. Za tento hrozný čin mu americký súd udelil trest 6 rokov za mrežami. Po mužovi pátrala polícia už od roku 2005.

Drogu menom heroín sa snažil prepašovať v telách niekoľkých šteniat. Plastové sáčky s heroínom v tekutom stave do nich voperoval. Polícia po 38-ročnom Andrésovi Lópezovi Elorezovi pátrala už od roku 2005. V roku 2015 ho policajti zadržali v Španielsku, odkiaľ ho minulý rok v máji vydali do USA.

Veterinár si ešte v roku 2004 prenajal farmu v kolumbijskom meste Medellín, kde choval tieto psy. Zároveň spolupracoval s drogovým kartelom. V roku 2005 mu farmu prehľadala polícia a zadržala spomínaných 17 sáčkov s tekutým heroínom, ktoré vážili takmer 3 kg. Následne ale museli 9 psov rozrezať a vybrať im sáčky z ich brušnej dutiny. 

https://twitter.com/ALEJOrincon/status/1093560855059484674

Americký súd v New Yorku ho teraz poslal do väzenia na 6 rokov. Po operácií prišli traja psy o život, nakazili sa totiž vírusom po operácií. Jedna zo sučiek, ktorá prežila, sa stala policajným psom. Teraz pomáha protidrogovým jednotkám vyhľadávať v Kolumbii omamné a psychotropné látky. Sučka Rotvajlerka dostala príznačné meno k jej novej "práci" - Heroína. V preklade to okrem drogy heroín, znamená aj hrdinka. 

Pozrite si reportáž a raritnej situácií, ktorá nastala na policajnom oddelení. Policajt falšoval testy na drogy. Aký mal dôvod? Pozrite si reportáž a dozviete sa viac:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy