Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Za noc ukradli viac ako 100 kilové kontajnery. Starosta za ich nájdenie ponúka vysokú odmenu
Zdielať na

Za noc ukradli viac ako 100 kilové kontajnery. Starosta za ich nájdenie ponúka vysokú odmenu

DOMAŠA / Starosta Kvakoviec sa pustil do skultúrnenia Domaše na východnom Slovensku. V boji s odpadkami pribudla v rekreačnej časti Domaša Dobrá iba pred pár mesiacmi stovka nových smetných nádob. Dve z nich štvrtkovú noc záhadne zmizli.

Smetné nádoby boli niekoľko desiatok metrov od hlavnej cesty. Zamestnanci pracujúci na aktivačných prácach si skoro ráno všimli, že pri ich sklade dve chýbajú. "Niekto odcudzil 2100 litrové kontajnery, ktoré sme zakúpili z európskych fondov," povedal starosta Kvakoviec Radovan Kapraľ. Jeden takýto kontajner váži viac ako sto kilogramov. S veľkým a ťažkým nákladom sa zlodeji ešte počas noci nepozorovane vyparili. "Páchatelia prišli na dodávke alebo väčšom nákladnom," skonštatoval starosta. "Polícia začala v danej veci trestné stíhanie pre prečin krádeže," informoval policajný hovorca Daniel Džobanik. 

Starosta obce Kvakovce za nájdenie smetných nádob ponúka odmenu 500 eur. Všetky kontajnery, aj tie ukradnuté, majú neprehliadnuteľné označenie obce, ktorej patria. To však zlodejom zjavne neprekážalo. "Sú tu nejaké kamery čiže polícia preveruje záznamy z týchto kamier," dodal Kapraľ. Starosta ale predpokladá, že skončili v nejakej súkromnej firme.

Na pláž more vyplavilo desiatky kontajnerov. Ľudia sa tam okamžite zbehli. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy