Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
S takmer dvomi promile si neváhal sadnúť za volant. Vošiel na chodník i do protismeru
Zdielať na

S takmer dvomi promile si neváhal sadnúť za volant. Vošiel na chodník i do protismeru

VÍŤAZOVCE / V krvi mal takmer dve promile alkoholu a napriek tomu šoféroval. Zrejme iba zázrakom sa nikomu nič nestalo. Muž si to s autom namieril rovno na frekventovaný chodník a potom do protismeru. Znova vyšiel na chodník a prerazil oplotenie pri železničnej stanici. Podľa miestnych je priam neuveriteľné, že sa nikto nezranil.

Bolo krátko po jedenástej dopoludnia, keď si Humenčania všimli riskantnú jazdu jedného z vodičov. Tridsaťjedenročný muž z Víťazoviec si to podľa slov svedkov dokonca namieril rovno na frekvetovaný chodník. Zábery v priloženej reportáži pochádzajú z priemyselnej kamery, ktorá vodičov manéver zachytila. "Vodič jazdil v smere od kruhového objazdu na železničnú stanicu, kde sa počas jazdy plne nevenoval vedeniu vozidla, nesledoval situáciu v cestnej premávke, s vozidlom prešiel do protismernej časti vozovky," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

Následne zišiel mimo cestu, kde prerazil oplotenie železničnej stanice. Vodiča policajti podrobili dychovej skúške na alkohol. Výsledok bol pozitívny. "Pri dychovej skúške na alkohol mu bola nameraná hodnota 0,89 mg/l etanolu na liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte takmer dve promile," uviedol Džobanik.

"Vyšiel z auta a tackal sa, asi mal vypité," povedal svedok nehody.

Polícia nehodu zadokumentovala a v prípade začala trestné stíhanie. "Povereným príslušníkom bolo začaté trestné stíhanie a súčasne vznesené obvinenie za prečin Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky 31-ročnému mužovi z obce Víťazovce, okres Humenné," povedal Džobanik.

Miestni obyvatelia hovoria, že len zázrakom sa v tomto prípade nikomu nič nestalo. Škodu na vozidle vyčíslili na zhruba 500 eur, na oplotení železnice asi 250 eur.

Vodiči sú v prípade alkoholu za volantom, zdá sa, nepoučiteľní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy