Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vodič (20) auta smrti, po ktorom strieľali policajti, si odpykáva právoplatný trest
Zdielať na

Vodič (20) auta smrti, po ktorom strieľali policajti, si odpykáva právoplatný trest

BANSKÁ BYSTRICA / Vodič auta smrti, po ktorom pri naháňačke strieľali policajti, si už za mrežami odpykáva svoj právoplatný trest. Jeho odvolanie proti trestu krajský súd v Banskej Bystrici zamietol. Zbesilú jazdu vtedy neprežil 17-ročný Tomáš, ktorého zasiahla policajná guľka na zadnom sedadle.

Mal iba 19 rokov keď ho policajti odviedli do väzby. Michal sedel v lete 2017 za volantom auta, ktoré havarovalo pri Hronskom Beňadiku po naháňačke s políciou. Za marenie výkonu úradného rozhodnutia aj za útok na verejného činiteľa ho presne rok po tragédii odsúdil Okresný súd v Žiari nad Hronom.

Rozhodnutie sa ale prostredníctvom obhajcu pokúsil zvrátiť podaním odvolania. "Krajský súd zamietol odvolanie ako nedôvodné a potvrdil rozhodnutie okresného súdu v Žiari nad Hronom," uviedla hovorkyňa súdu Nina Spurná. 

Po rozhodnutí je rozsudok právoplatný a mladík si odpykáva trest za mrežami väznice. "Trest šesť rokov a šesť mesiacov, rovnako dlho aj zákaz šoférovania," dodáva Spurná. 

Mladík, ktorý nikdy nemal vodičský preukaz sedel za volantom aj napriek predchádzajúcemu zákazu. Hoci videl, že ho chcú zastaviť policajti, odmietol to, aj keď ho o to prosili tínedžeri, ktorých viezol. Následná policajná streľba smrteľne zranila 17-ročného Tomáša sediaceho na zadnom sedadle.

​Hoci už 20-ročný vodič auta svoj trest pozná a odpykáva si ho, súd čaká ešte na policajta, ktorý po aute vystrelil. Obžaloba za usmrtenie 17-ročného Tomáša skončila na stole sudcu Okresného súdu v Žiari nad Hronom, ktorý o nej bude rozhodovať. "Nekonal som ako súkromná osoba, konal som ako člen policajného zboru. Rozhodnutie súdu budem rešpektovať," uviedol. 

Pozrite si archívnu reportáž, ktorá súvisí s prípadom:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy