Oblačno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Muž chcel cez hranice prepašovať mačiatka. Napchal si ich do rozkroku
Zdielať na

Muž chcel cez hranice prepašovať mačiatka. Napchal si ich do rozkroku

Zdroj: Profimedia

SINGAPAUR / Štyri mačiatka sa cez hranicu Singapuru a Malajzie snažil prepašovať 45-ročný muž. A to vskutku netradičným spôsobom - napchal si ich do nohavíc. Nielenže tak colníkov zaujal jeho trochu rozmernejší rozkrok, ešte viac ich prekvapilo, keď sa z neho začalo ozývať mňaukanie. O prípade informoval britský server Independent.

Muž sa snažil prekročiť hranicu štátov na prechode Tuas. Colníkom však netrvalo dlho a mačiatka u neho objavili. Čoskoro ich odovzdali veterinárnej správe, aby zistila, či nie sú nositeľmi nejakých chorôb, či už besnoty, alebo niečoho iného, a nemohla by tak byť hrozbou, píše Independent.

"Pašovanie zvierat do Singapuru bez licencie je ilegálne a hrozí zaň pokuta až do výšky 10 000 dolárov, ročné väzenie alebo oboje," uviedli colníci v príspevku na Facebooku, kde o bizarnom prípade informovali.

Dodali, že vďaka podobným incidentom sa zvyšuje riziko, že by niekto mohol cez hranice predniesť skutočne nebezpečné predmety. Colníci preto ubezpečili, že budú naďalej vykonávať dôkladné kontroly, aby k niečomu podobnému nemohlo dôjsť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy