Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodiči, pozor. Obmedzenia môžu v Bratislave skomplikovať dopravu
Zdielať na

Vodiči, pozor. Obmedzenia môžu v Bratislave skomplikovať dopravu

BRATISLAVA / Bratislavčania si od pondelka musia zvyknúť na výrazné dopravné obmedzenia. Súvisia s výstavbou nultého obchvatu a rovnako aj s novou autobusovou stanicou. Zisťovali sme, ako veľmi to bude obmedzovať premávku.

Šoféri idúci po bratislavskom obchvate D1 v smere z Petržalky do Ružinova musia počítať s čiastočným obmedzením. Konkrétne na zjazde z Prístavného mosta do centra mesta a na Bajkalskú ulicu. Dôvodom je výstavba 0-tého obchvatu D4 - R7 a preloženia horúcovodu o približne o 15 metrov ďalej, ktorý sa nachádza pod obchvatom pod zemou. "Je obmedzený ľavý jazdný pruh, ktorý keď to poviem z 90 percent sa aj tak nevyužíval, pretože pred pripojením sa to aj tak zužuje do jedného pruhu. A je to z dôvodu preloženia horúcovodu, čo potrebujeme urobiť aby sme mohli pokračovať s výstavbou v prievoze," uviedol Zdeňek Krejčí, manažér dopravy D4R7 Construction. 

Okrem zjazdu na Bajkalskú je uzavretý aj jeden z dvoch pruhov na kruhovom objazde pod prístavným mostom. A práve z týchto uzáver medzi šoférmi panovala obava, že nastane počas celého dňa aj v čase mimo dopravných špičiek v obmedzených úsekoch totálny dopravný kolaps, no opak bol pravdou a premávka bola plynulá. "V podstate je toto plánovaná uzávierka, plánované náhradné trasy. V podstate my ako D4 R7, polícia, magistrát všetci spolupracujeme na tom, aby dopad na Bratislavu bol čo najmenší," povedal Zdeňek Krejčí.

Situácia okolo 13:00 bola pod bratislavským diaľničným obchvatom a Prístavným mostom na všetkých výjazdoch a vjazdoch bez problémov aj napriek dopravným obmedzeniam. "Toto obmedzenie bude trvať v podstate celý rok až do doby, keď sa v podstate táto zjazdová rampa kompletne uzavrie," dodal manažér dopravy D4R7 Construction. 

Ďalšie obmedzenie súvisiace s 0 obchvatom je aj na diaľnici D2 na zjazde do Jaroviec, kde je z dôvodu výstavby taktiež zúženie do jedného pruhu

Bratislavčania sa musia od dnešného dňa pripraviť aj na obmedzenia na Mlynských Nivách, ktoré súvisia s výstavbou novej autobusovej stanice. Pod zemou totiž okrem stanice vyrastá aj kruhový objazd, a z tohoto dôvodu je na Mlynských Nivách cesta prejazdná iba v jednom pruhu v každom smere. "Tieto obmedzenia, ktoré súvisia zúžením pruhov nie sú, také významné aké nás čakajú od polovice februára, kedy dôjde k úplnej uzávierke mlynských nív. Počas uzávierky pracujeme na samostatnej obchádzkovej trase iba výlučne pre MHD práve v okolí mlynských nív," dodala Zuzana Onufer, hovorkyňa magistrátu Bratislava. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy