Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
FOTO: Pod náporom vetra padol strom. Poškodené sú viaceré autá
Zdielať na

FOTO: Pod náporom vetra padol strom. Poškodené sú viaceré autá

BRATISLAVA / Bilboardy na zemi a spadnuté stromy. Hasiči v Bratislavskom kraji mali plné ruky práce s odstraňovaním následkov silného vetra. Strom sa zrútil na dve autá a poškodil ich.

Krátko po 11:00 privolali hasičov k piatim popadaným stromom. Jeden z nich sa zrútil na šírku hlavnej cesty, pričom poškodil dve zaparkované autá. Stalo sa tak na Košickej ulici v Bratislave, neďaleko Dulovho námestia. Spodná, najhrubšia časť stromu skončila na streche osobného auta, ktoré parkovalo hneď vedľa. Druhý koniec skončil na čelnom skle auta odstaveného na druhej strane cesty. Majiteľov tak čakalo nepríjemné prekvapenie. "Teraz som sa to dozvedel, dcéra mi zavolala, že je v škole a že nám strom padol na auto. Včera som jej dal auto nech má radosť. Tak som sem došiel taxíkom. Musím čakať nech spíšem zápisnicu, zavolám odťahovku a auto pôjde do šrotu," uviedol majiteľ poškodeného auta. 

​Na mieste bola odklonená doprava. Hasiči počas toho spadnutý strom postupne spilovali. "Keď sme prišli na miesto, sme zistili, že je to bez zranenia s poškodením dvoch motorových vozidiel. Motorovou pílou sme ho rozrezali, dali mimo cestu a cestu sme očistili," opísal udalosti Branislav Petrovič, veliteľ zásahu. 

Padnutých stromov počas dňa pribúdalo. Hasiči v Bratislavskom kraji zasahovali aj pri odtrhnutých plechových prístreškoch či spadnutých bilboardoch. Vietor narobil problémy aj na Rožňavskej ulici v Bratislave. Popoludní strhol mebagoard ktorý sa zamotal do trolejového vedenia. Premávka bola obmedzená. Museli ho odstrániť hasiči.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy