Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najbizarnejšie úmrtia roku 2018. Prvé miesto patrí misionárovi
Zdielať na

Najbizarnejšie úmrtia roku 2018. Prvé miesto patrí misionárovi

BRATISLAVA / Ako každý rok, aj tento spoznajú Darwinove ceny svojho víťaza. Ide o najbizarnejšie smrti vo svete. Udeľujú sa pravidelne od roku 1993 a má na nich zásluhu otec evolučnej teórie Charles Darwin. Darwinova cena sa snaží pripomínať osoby, ktoré ochraňujú ľudský genofond tak, že obetujú vlastný život. Víťazi Darwinovej ceny zlikvidujú samých seba hlúpym spôsobom. Rebríček ešte nie je uzavretý, a tak sa môžete zapojiť tiež.

10.miesto

Meteorologické varovanie pred búrkami a prívalovými dažďami neodradilo štyroch hľadačov pokladov (geocaching) od lezenia do podzemného tunela, aby tam našli potopený poklad. Aby ste si nemysleli, že sú nevinní z hlúposti, pozrite sa na fotografiu, ktorá ukazuje vstup do tunela Motolského potoka. Mali by ste chodiť do tunela v daždi?

darwinawards.com

​Gigantická vlna v podzemnom kanáli spôsobila zmätok. Dvaja z hľadačov vyliezli bez zranení. Jedna žena sa utopila a štvrtého muža doteraz nenašli. 

9. miesto 

Po zrážke na ceste blízko Starého Krzewa v Poľsku vyšli obaja aktéri z poškodených áut a začali sa hádať. Ich hádka sa rozrástla do fyzického boja. Muži sa následne dostali do vedľajšieho cestného pruhu a nákladné auto natrvalo ukončilo spor medzi 29-ročným mužom z Krakova a 40-ročným mužom zo Zambrówa.

8. miesto

Šesťdesiatdvaročný Abu Hamam skúmal svoju zbraň vo svojom dome, keď si ňou neúmyselne strelil do tváre! Dvadsaťjeden dní potom, 62-ročný Abu Hamam, zraneniam podľahol. Kto je Abu Hamam? Svetovo známy ako Imad al-Alami, zakladajúci člen Hamasu, militantnej skupiny, ktorá je de facto správnym orgánom pásma Gazy od roku 2007. Alami slúžil ako hlavný vyslanec Hamasu v Iráne, finančného podporovateľa počas niekoľkých vojen s Izraelom. Dalo by sa predpokladať, že vedúci člen Hamasu vie ako zvládnuť zbraň - napriek tomu Abuho neopatrná "osobná inšpekcia zbraní" bola nečakane krvavá. 

7. miesto

Policajnému oddeleniu Buckeye nahlásili, že si človek náhodou postrelil penis pri nakupovaní vo Walmarte. Štát Arizona totiž nevyžaduje povolenie na nosenie zbraní, žiaľ, ani na ich púzdro. Náš hrdina sa cítil slobodne a nosil svoju zbraň pri opasku. Keď sa pištoľ dostala do džínsov nechtiac potiahol spúšť. Ocenenie si zaslúži, pretože síce nezomrel, no odvtedy nemôže plodiť deti. 

6. miesto

Tridsaťpäťročný Zaim Kosnan našiel na ceste takmer štvormetrového pytóna, ktorý oddychoval. Rozhodol sa, že hada chytí a predá. Chytil hadovu hlavu a naložil ho na motocykel. Muž ale nepočítal s tým, že had bude reagovať na únos. Pytón sa začal okolo muža obmotávať. Motocykel zišiel z cesty a had muža zadusil a zožral. O deň neskôr plaza zabili a z jeho vnútra vydolovali mŕtvolu podnikateľa.

5.miesto

Sviatok zamilovaných sa stal osudným mladíkovi v Berlíne. Prechádzal sa so svoju priateľkou na brehu rieky Havel. Dvojica sa začala hádať a mladík hádku prehrával. Dievča nakoniec strčil na ľad a začal po ňom skákať. Chcel, aby sa ľad preboril. Tak sa aj stalo. Problém ale vznikol, keď dievča doplávalo na breh, chlapec ale plávať nevedel, navyše sa napil studenej vody. V nemocnici upadol do kómy a už sa z nej neprebral. Zomrel presne na svätého Valentína. 

4. miesto

Niekedy najrýchlejšia metóda vedie k najnebezpečnejším výsledkom. Príbeh o Howardovi Millerovi, 39-ročnom profesionálnom zváračovi, ilustruje úskalia ignorácie stredoškolskej chémie. Vždy užitočný Miller strávil posledné chvíle svojho života s priateľom, ktorému pomohol zvárať výfuk na klasický sedan. Prišiel do garáže s experimentálnou zostavou na zváranie: plynová fľaša, podobná propánovej nádrži, v ktorej zmiešal obidva komponenty, ktoré vytvárajú plyn zváraný oxyacetylénom: acetylén a kyslík.

Profesionálni zvárači vedia, že tieto súčiastky sú držané v samostatných nádržiach, pretože keď sa skombinujú, explodujú.

Miller nevedomky postavil smrteľnú výbušninu. Jeho priateľ ho opakovane varoval, nemalo to ale efekt, aký chcel. Sila výbuchu bola taká intenzívna, že roztrhla okná susedných nehnuteľností. Zvárač, ktorý už nie je medzi nami je odstrašujúcim príkladom, ako môže človek dopadnúť, keď vynechá lekcie chémie.

3. miesto

Štyridsaťročný Anthony Gonzales sa ponáhľal za otcom, aby odpratal sneh z prístupovej cesty. Zahynul v horiacom aute potom, čo nerešpektoval varovanie a obehol cestné kužele, ktoré boli umiestnené pred spadnutým elektrickým vedením. Laureát Darwinovej ceny jednoducho obišiel cestné značenie, ktoré varovalo pred spadnutým elektrickým vedením na ceste. Záchranári prišli na miesto, no auto už bolo v plameňoch a vodič mŕtvy. Najväčšia irónia je, že pracoval v New Yorku ako elektrikár.     

2. miesto

Keď sa Prabhu Bhatara vydal na svadbu domov, musel si odskočiť na malú v lese. Uvidel tam zraneného medveďa. Namiesto toho, aby zavolal úrady, ktoré by medveďovi pomohli, rozhodol sa urobiť si s ním selfie. Medzitým aj ostatní pasažieri v aute vytiahli mobilné telefóny a akciu zaznamenali. 

Keď sa blížil k medveďovi, cestujúci ho upozornili, že to nie je úplne najlepší plán. Bhatara bol ale veľmi odhodlaný. Len čo sa dostal do zvieracej blízkosti, zložil ho medveď k zemi a "na mieste ho zabil".

1.miesto

Prvé miesto patrí neslávne slávnemu misionárovi. Životom zaplatil mladý kresťanský misionár za neuposlúchnutie zákazu indickej vlády vstupovať na ostrov, obývaný kmeňom domorodcov, ktorí sa vytrvalo bránia styku s civilizáciou. Mladík si napriek tomu zaumienil, že sa vydá medzi nich šíriť vieru. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy