Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Misionár chcel šíriť medzi domorodcami vieru, zabili ho
Zdielať na

Misionár chcel šíriť medzi domorodcami vieru, zabili ho

ANDAMANY / Životom zaplatil mladý kresťanský misionár za neuposlúchnutie zákazu indickej vlády vstupovať na ostrov, obývaný kmeňom domorodcov, ktorí sa vytrvalo bránia styku s civilizáciou. Mladík si napriek tomu zaumienil, že sa vydá medzi nich šíriť vieru.

John nebol žiaden zápecník. Podnikal túry v divokej príde na severe Spojených štátov, absolvoval misie v Južnej Amerike, navštívil Izrael, prežil uhryznutie jedovatým hadom.

"Volám sa John. Milujem Vás. Aj Ježiš Vás miluje. Priniesol som Vám zopár rýb," takto vraj kričal na príslušníkov izolovaného kmeňa, žijúcich na ostrove v Bengálskom zálive, keď sa k nim chcel priblížiť po prvýkrát, aby ich obrátil na svoju vieru. Bojovníci ho však okamžite zasypali spŕškou šípov. Jeden z nich údajne prebodol aj jeho vodeodolnú Bibliu. John sa preto vrátil späť k rybárom, ktorí ho na zakázaný ostrov dopravili. V poslednom odkaze rodine napísal.

"Možno si myslíte, že som šialený, ale podľa mňa stojí za to zoznámiť týchto ľudí s Ježišom," povedal. Hoci si bol vedomý rizika, dúfal, že ho všetko zlé obíde. Na ostrov zamieril opäť na druhý deň. Tentokrát sa mu však už vrátiť nepodarilo. Rybári, ktorí ho tam dopravili a ktorých následne indické úrady zadržali, vyhlásili, že videli ako domorodci mladíka pochovávajú na pláži. Indické úrady teraz zvažujú, ako jeho telo bezpečne odviezť z ostrova.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy