Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž, ktorého odsúdili za únos svojej ženy, pozná svoj trest. Ju doteraz nenašli
Zdielať na

Muž, ktorého odsúdili za únos svojej ženy, pozná svoj trest. Ju doteraz nenašli

TRNAVA / Okresný súd v Trnave o 11:00 doobeda odsúdil hlohovského podnikateľa Miroslava Vlčeka z únosu jeho exmanželky Andrey.

Podnikateľa Vlčeka vypočúvajú už po jedenásty raz na neverejnom zasadnutí. Spisový materiál má viac ako 5000 strán. Miroslav mal konať z pomsty voči svojej bývalej manželke. Zatiaľ čo sedel za iný trestný čin vo väzení, ona mala ako vtedajšia konateľka na starosti chod firmy.

Podnikateľ Vlček prepísal svoje majetky na Andreu, a tá ich počas jeho pobytu vo väzbe rozpredala. Hneď ako vyšiel z väzenia mal kontaktovať Vojtecha H., ďalšieho obvineného z únosu Andrey. Podľa súdneho spisu sa stretli 4 razy na rôznych miestach v okolí Hlohovca. Podnikateľ mu mal ukázať, kde jeho ex bývala i školu, ktorú navštevovali ich deti.

Miroslav mu mal sľúbiť istú odmenu. Predtým mu ale ešte vopred finančne vyplatil 5 000 eur ako zálohu. V decembri 2016 odovzdala Andera Vlčeková syna Arthura do materskej škôlky. Následne ju za použitia násilia mali vtiahnuť 2 osoby do auta. Odvtedy sa po nej zľahla zem. Faktu, že únos Andrey si objednal jej exmanžel, nasvedčujú 2 priame dôkazy. Prvým z nich je maloletá svedkyňa - dievča, ktoré videlo ako bola žena unesená 2 mužmi. Jeden z únoscov Vojtech H. sa navyše priznal, že je priamy páchateľ skutku a konal na základe žiadosti podnikateľa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy