Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rozsiahly požiar polyfunkčného domu. Hasiči zasahovali niekoľko hodín
Zdielať na

Rozsiahly požiar polyfunkčného domu. Hasiči zasahovali niekoľko hodín

KORŇA / Hasiči viac ako 4 hodiny zasahovali pri požiari v obci blízko Čadce. Oheň zachvátil budovu polyfunkčného domu, išlo o obecný úrad. Na mieste bolo 20 hasičov, požiar sa im podarilo úplne zlikvidovať až okolo obeda. Podľa starostu, práve na rekonštrukciu tejto strechy minulý rok vynaložili 90-tisíc eur z miestnej kasy. Škody, ktoré teraz narobil oheň, odhadujú na viac ako 200-tisíc eur.

Krátko po 3.00 hodine ráno vypukol požiar v polyfunkčnom objekte, pričom oheň sa dostal do podkrovných priestorov jednej z budov. Obrovské plamene si ako prvý všimol Jozef, ktorý býva hneď vedľa. Kým jeho žena zavolala pomoc, rozbehol sa k horiacemu úradu, a ako dobrovoľný miestny hasič okamžite začal konať.

 Približne 20 hasičov tak zasahovalo viac ako 4 hodiny .Prišli aj dobrovoľní hasiči z okolitých dedín. Likvidácia rozsiahleho požiaru bola náročná, zlikvidovať sa  im ho podarilo až v doobedňajších hodinách. Podarilo sa im zachrániť ale iba polovicu strechy Obecného úradu v Korni. V jednej z nich si tak mohli pracovníci úradu pozrieť kamerový záznam, ktorý zachytáva, ako vznikol rozsiahly požiar. 

​Na miesto musela doraziť aj expertízna skupina na zisťovanie príčin požiarov z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra. Pri požiari nebolo ohlásené žiadne zranenie osôb.  Vzhľadom na to, že pri zásahu hasičov musela byť vypnutá elektrina, nefungovali ani vedľajšie obchodíky či pošta. Starosta ale vraví, že zamestnanci úradu a dobrovoľní hasiči tu budú cez víkend pracovať, aby mohla byť v pondelok v prevádzke celá budova, aj keď v provizórnych podmienkach.

Pozrite si reportáž o zásahu hasičov v bytovke. Zachvátili ju plamene: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy