Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lacné nákupy alebo najväčší ohňostroj. Zakopané je lákadlom aj pre Slovákov
Zdielať na

Lacné nákupy alebo najväčší ohňostroj. Zakopané je lákadlom aj pre Slovákov

ZAKOPANÉ / Vianočné sviatky sú síce za nami, no mnohí Slováci do práce nešli a využili prvý medzisviatkový deň na výlety. Niektorí sa vybrali aj do zahraničia – napríklad do Zakopaného, kam sa chodieva najmä na nákupy.

Zakopané v tomto období navštevuje aj veľa Slovákov. Tí sem prichádzajú predovšetkým užiť si povianočnú atmosféru na poľských krupovkách. Na uliciach pritom stretnete prakticky Slovákov v každom veku – od dôchodcov, cez dospelých až po malé deti. A každý si tu nájde niečo pre seba. Slováci ale nie sú jedinými, ktorým sa Zakopané páči. Najviac je tu samozrejme Poliakov, nájdu sa ale aj Česi alebo Nemci. "Stánkov je tu veľa, Poliaci to majú ako zmysel života. Oni proste vedia predávať veci," opísal atmosféru obyvateľ Česka. "Trávime tu s rodinou sviatky a nie je to o nákupoch. V tomto období nás spája láska ku Kristovi," dodal obyvateľ Poľska. 

​Vianočná atmosféra ale nie je všetko. Slováci sa svoj výlet do Zakopaného rozhodli využiť aj na povianočné nakupovanie. "Využili sme dnešok na nákupy s priateľkou, nejaké oblečenie sme nakúpili a tak. Určite je to výhodnejšie ako na Slovensku," povedal jeden z návštevníkov. 

Zakopianskí predajcovia lákajú pritom turistov na povianočné výpredaje nízkymi cenami. V Zakopanom sa tento rok plánuje aj najväčší Silvester v celom Poľsku. Očakáva sa návštevnosť viac ako 100-tisíc turistov. "Tunajší Silvester sa bude tento rok vysielať v televízii a bude to obrovská šou - svetlá, ohňostroje a hluk. Očakávame - že padne rekord v návštevnosti mesta," dodal obyvateľ Zakopaného Pawel Skawinski.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy