Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poľovníka zasiahla strela do krku. Na mieste zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Poľovníka zasiahla strela do krku. Na mieste zasahoval vrtuľník

ZÁHORIE / Medzi obcami Kuklov a Šaštín Štráže na Záhorí sa stalo nešťastie. Zbraň 56-ročného poľovníka vystrelila a zasiahla 43 ročného muža. V kritickom stave ho prevážali urýchlene do nemocnice.

Popoludní na tiesňovú linku 112 nahlásili postreleného muža. Na miesto okamžite vyrazili záchranári. Zasahovať musel aj vrtuľník. Guľka prešla krkom a vyšla ramenom. No priestrel spôsobil ťažké poranenie. Poľovník (43) priamo na mieste skolaboval. Okamžite mali k nemu dobehnúť svedkovia a keďže nedýchal začali ho oživovať. Medzitým privolali záchranárov. Posádka bola na mieste do niekoľkých minút. No vzhľadom na vážnosť zranenia museli privolať aj leteckých záchranárov. "Posádka leteckých záchranárov okamžite pokračovala v rozšírenej resuscitácii, ktorá bola úspešná. Po zabezpečení základných životných funkcií bol pacient preložený na palubu vrtuľníka," uviedla Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov. 

​V umelom spánku ho transportovali do nemocnice na bratislavských Kramároch. "Môžeme potvrdiť, že do univerzitnej nemocnice bol privezený muž so strelnou ranou v kritickom stave. Naši lekári robia maximum pre jeho záchranu. V tejto chvíli je predčasné hovoriť bližšie k jeho zdravotnému stavu," informovala Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. 

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania mali dvaja poľovníci ísť do revíru a zbadať divé zviera. Mužovi (56) zrazu zbraň vystrelila smerom na jeho kamaráta. Malo ísť o dvojhlavňovú brokovnicu. Poľovník ostal po výstrele v šoku a nedokázal ani komunikovať. K nešťastiu došlo ďaleko od cesty. Na miesto sa dalo dostať len po poľnej ceste a ďalej už iba na terénnom aute. Policajti na mieste zaisťovali stopy a zaistili aj zbraň, z ktorej padol výstrel. Poľovník mal zbraň v legálnej držbe. "Policajti vyšetrujú postrelenie muža, ako ublíženie na zdraví," povedala Mária Linkešová.

Za posledných sedem dní ide už o druhý takýto prípad v Trnavskom kraji. Tri dni pred Vianocami prišiel na poľovačke pri obci Trstín o život 58- ročný muž. V ťažko prístupnom teréne ho zasiahla strela priamo do brucha. Privolaní záchranári mu už žiaľ pomôcť nedokázali a zraneniam na mieste podľahol. V tomto prípade vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Rovnako zisťujú aj okolnosti prípadu, ktorý sa stal pri obci Kuklov.

Čo sa presne na mieste nešťastia odohralo policajti vyšetrujú.

Poľovníka napadol veľký medveď:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy