Zatiahnuté
24°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Ozbrojený útok pred ministerstvom má najmenej 43 obetí. Po explózii nasledovala streľba
Zdielať na

Ozbrojený útok pred ministerstvom má najmenej 43 obetí. Po explózii nasledovala streľba

KÁBUL / Pri jednej z vládnych budov odpálil samovražedený útočník bombu, ktorú mal umiestnenú v aute. Po odpálení sa na mieste začalo aj strieľať. Tento ozborojený útok v metropole Afganistanu si vyžiadal najmenej 43 obetí.

Pondelňajší ozbrojený útok v Kábule má najmenej štyri desiatky obetí, uviedlo to v utorok miestne Ministerstvo zdravotníctva. "Ďalších desať ľudí bolo zranených," informovala hovorkyňa ministerstva. 

Pri jednej z vládnych budov zatiaľ neznámi samovražedený útočník odpálil výbušninu v aute, následne sa spustila streľba.Ozbrojenci napadli komplex budov, kde sídli afgánske Ministerstvo práce a sociálnych vecí. Približne 7 hodín v nich držali okolo 350 rukojemníkov.

Väčšina mŕtvych sú civilisti, pričom sa k útoku stále nikto neprihlásil, uviedla agentúra AFP. Tento útok považujú za najkrvavejší atentát v hlavnom meste Afganistanu od začiatku roka 2018. Ozbrojenci napadli 

Podľa novinárov, ktorí boli na mieste, sa ozývali početné výbuchy a nad komplexom, nad ktorým lietali vojenské helikoptéry, sa vznášal čierny dym. Bezpečnostné zložky krajiny troch zo štyroch útočníkov zabili, štvrtý samovražedený útočník zomrel v aute, v ktorom bola umiestnená bomba. Medzi obeťami útoku by mal byť podľa hovorcu Ministerstva vnútra Nasrata Rahímí aj jeden policajt. Po útoku polícia celé okolie a mieste uzavrela. Na večer, keď streľba utíchla, vyzbrojení policajti prehľadávali miestnosti budov. "Cez 260 ľudí bolo evakuovaných bezpečnostnými zložkami," uviedol. 

Pozrite si reportáž o útoku, ktorý sa odohral na Vianočných trhoch: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy