Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž chce byť o 20 rokov mladší. Na zoznamke nemajú o neho záujem
Zdielať na

Muž chce byť o 20 rokov mladší. Na zoznamke nemajú o neho záujem

Archívne video

AMSTERDAM / Šesťdesiatdeväťročný muž z Holandska sa chce nechať oficiálne o dvadsať rokov "omladiť". Tvrdí, že sa svojím dátumom narodenia necíti dobre a je kvôli svojmu veku diskriminovaný. O neobvyklý prípad na svojich internetových stránkach informuje britský The Guardian.

Emile Ratelband žaluje úrady, ktoré mu v dokladoch odmietli upraviť rok narodenia. Súdu v Arnheme vysvetlil, že kvôli tomu, že jeho oficiálny vek neodráža jeho skutočný psychický stav, má problém nájsť prácu a vzťah. Svoj problém prirovnal k transgenderovej osobe, ktorá sa neidentifikuje s pohlavím, ktoré získala pri narodení. Preto chce, aby mu úrady zmenili súčasné dátumy narodenia z 11. marca 1949 na 11. marca 1969.

"V 69 rokoch mám obmedzené možnosti. Vo veku 49 si môžem kúpiť nový dom, jazdiť iným autom," tvrdí Ratelband. "Keď na zoznamovacej aplikácií uvediem, že mám 69, nikto sa mi neozve. Ak poviem, že mám 49 rokov, tak ako sa mi zdá, budem v dobrej pozícii," myslí si muž, ktorý povedal lekárovi, že má svoje telo v stave ako štyridsaťpäťročný. Tvrdí ďalej, že firmy nechcú zaujať niekoho v dôchodkovom veku ako poradcu.

Facebook/Emile Ratelband

Súd, ktorý sa jeho prípadom zaoberal, pripustil, že možnosť nechať si zmeniť pohlavie prišla iba s vývojom zákonov. "Súhlasím s vami: pred mnohými rokmi sme si mysleli, že niečo také (ako zmena pohlavia) bude nemožná," uviedol. 

Zmena v roku narodenia podľa Ratelbanda bola tiež dobrou správou pre vládu, pretože by sa vzdal nároku na dôchodok dovtedy, kým nedôjde k dosiahnutiu rehoľnej doby. Súd má vyniesť rozsudok v tomto prípade počas štyroch týždňov, píše na svojich internetových stránkach The Daily Telegraph.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy