Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž pašoval drogy cez hranice. Na odlákanie pozornosti využil nevinné stvorenie
Zdielať na

Muž pašoval drogy cez hranice. Na odlákanie pozornosti využil nevinné stvorenie

TRNAVA / Už tretí úspech za ostatný týždeň majú na konte trnavskí colníci. Počas bežnej kontroly objavili v osobnom aute veľké množstvo marihuany. Tá bola v športovej taške, ktorú strážil pitbull.

Policajti vykonali prehliadku auta na hraničnom priechode Brodské, pričom objavili v plastovej nádobe a dvoch vreciach sušinu rastlinného pôvodu. 

​Muž (31), ktorý prevážal viac ako dva kilogramy marihuany pochádzal z českej republiky. Hodnota na čiernom trhu sa pochybuje do 10 000 do 31 000 eur. Policajtom sa drogy podarilo odhaliť aj napriek tomu, že si muž zobral na pomoc hárajúcu fenu. Tá mala slúžiť na odlákanie služobného psa. Policajný pes bol spočiatku rozrušený, ale drogy aj napriek komplikáciám vyňuchal.  "Počas kontroly zastavili trnavskí colníci aj osobné motorové vozidlo s českým evidenčným číslom. Viedol ho 31 -ročný občan z Čiech. Vo vozidle sa nachádzal 29-ročný spolujazdec, taktiež českej národnosti. Colníci posádke oznámili, že vykonajú kontrolu vozidla aj s použitím služobného psa," informovala Iveta Zlochová, 

K činu sa muž priznal a prípadu sa momentálne venuje policajný vyšetrovateľ. Podozrivým mužom hrozí v prípade preukázania viny niekoľkoročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy