Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pes zabil dieťa, ktoré ho potiahlo za chvost. Majiteľ sa postavil pred súd
Zdielať na

Pes zabil dieťa, ktoré ho potiahlo za chvost. Majiteľ sa postavil pred súd

Archívna reportáž

PŘEROV / Vo štvrtok sa postavil pred súd 30-ročný majiteľ psa, Lukáš Černošek. Obžalovaný je z usmrtenia z nedbanlivosti, keďže pri tragédii zomrel na mieste malý chlapec.

Podľa žalobcu nezaistil majiteľ dostatočný výcvik psa a rovnako nedostačujúci bol aj dozor nad ním. "V obmedzenom priestore sa pohyboval v blízkosti troch detí, ktoré sa s nim hrali," uviedol žalobca. Majiteľ psa, Lukáš Černošek ale odmieta, že by nezaistil jeho výchovu. Podľa neho zviera vyrastalo s deťmi a o to viac ho celá tragédia mrzí. Na druhej strane priznal, že dieťa psa často obťažovalo, pichalo ho do očí, ťahalo za chvost a semenníky. 

K nešťastiu došlo v trojizbovom byte starej mami chlapca. Majiteľ psa zostal sám so zvieraťom a deťmi, zatiaľ čo bola stará mama v kuchyni a priateľka muža sa sprchovala. "Vo chvíli, keď muž vstal z kresla a chcel si zapáliť, pes s dominantnou povahou po potiahnutí za chvost, na chlapca zaútočil. Opakovane ho zahryzol do lebky a silne trhol.Spôsobil mu masívne zranenia hlavy a dieťa bezprostredne na to umrelo," povedal žalobca. 

Černošek na súde povedal, že keď sa vrátil z venčenia, tak volali matke dieťaťa (sestre mužovej priateľky), aby si po chlapca prišla. Tá podľa jeho slov telefón položila. "Vôbec neviem, ako sa to stalo. Otočil som sa vo chvíli, keď deti zakričali a uvidel som malého, ako leží na zemi. Zavolal som záchranku a deti odviedol do kuchyne," povedal obžalovaný. 

Podľa babičky sa nešťastie stalo, keď sedela v kuchyni. "Vzala som chlapca do kúpeľne a priložila mu uterák k rane. Deti nikdy samé neboli. Nedovolili by sme, aby boli samé zavreté so psom. Bola som veľmi opatrná," opísala situáciu žena. 

Otec napadnutého chlapca tvrdí, že pes nebol veľmi vychovaný. Avšak priznal, že ho chlapec ťahal, no pes na to najprv nereagoval. Psa vraj obťažovali aj dospelí. "Dospelí mu štuchli do semenníkov, ostatní sa na tom smiali. Chlapec ho potom za ne potiahol. Vtedy sme tam boli celá rodina, neviem, ako sme reagovali," povedal podľa novinky.cz otec. 

Majiteľovi zvieraťa za usmrtenie z nedbanlivosti hrozí až šesť rokov väzenia. Policajti si pre objasnenie tragédie vyžiadali taktiež znalecké posudky. Súd rokovania odložil na 22. januára kvôli predvolaniu znalca. 

Prípady psov, ktoré napadnú deti, nie sú ojedinelé. Pozrite si aj nasledujúcu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy