Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Psa zatvoril majiteľ do kúpeľne, zachránilo ho pustenie vody
Zdielať na

Psa zatvoril majiteľ do kúpeľne, zachránilo ho pustenie vody

Zdroj: SITA

ČESKÉ BUDĚJOVICE / Niekoľko dní bez jedla zostal minulý týždeň pes v jednom z bytov na pražskom sídlisku v Českých Budějoviciach. Majiteľ kríženca labradora uzavrel v kúpeľni a odišiel na dlhšiu dobu preč. Prípad týrania zvieraťa odhalil vlastník bytu, ktorého zavolali susedia kvôli unikajúcej vode.

Hladujúce zviera objavil v sobotu 27. októbra majiteľ vo svojom byte, ktorý prenajímal chovateľovi psa.

"Keď sa od ostatných nájomníkov domu dozvedel, že z bytu uniká voda, snažil sa márne kontaktovať nájomníka. Prípad teda musel riešiť sám. V kúpeľni potom objavil pochudnutého psa a exkrementy všade okolo," uviedla hovorkyňa Budějovickej mestskej polície Věra Skolkovo.

Privolaní strážnici zistili, že pes nemá v miestnosti žiadnu potravu. Smädom netrpel, pretože si pravdepodobne sám pustil vodu, čím si zhodou náhod privolal pomoc. Voda totiž unikala z otvoreného kohútika v sprchovacom kúte.

Nájomník bytu po telefóne sľúbil, že so strážnikmi situáciu vyrieši, ale tým jeho aktivita skončila. "Strážnici potom za prítomnosti majiteľa bytu psa zabezpečili a ponechali mu dostatok krmiva do tej doby, než sa rozhodne o jeho osude," dodala Skolkovo.

Tridsaťšesťročnému majiteľovi psa hrozí za týranie zvieraťa až polmiliónová pokuta a navyše musí nahradiť škody spôsobené únikom vody.

Pozrite si Správu o stave planéty:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy