Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pes zachránil psa darovaním krvi. Baltazár je hrdina a Aťa sa pomaly zotavuje
Zdielať na

Pes zachránil psa darovaním krvi. Baltazár je hrdina a Aťa sa pomaly zotavuje

BOJNICE / Pes Baltazár daroval krv sučke v ohrození života. Niekto ju otrávil, začala krvácať a jej stav bol kritický. Po niekoľkých dňoch po transfúzii sa postavila na nohy a každým dňom jej je lepšie. Boli sme pritom, keď sa prvý krát stretla so svojim záchrancom.

"Prišli sme domov, pes krvácal z nozdier, utekala som na pohotovosť," povedala majiteľka zachráneného psa Erika Dániová. Ten mal pre majiteľku veľmi zlú správu- Aťu niekto otrávil. Jej stav bol kritický. "Tie výsledky boli hrozné, náš pes nevnímal okolie, mal zahmlené oči," dodáva Erika. 

Zachrániť ju mohlo jediné, krv. Tú prišiel na kliniku darovať Baltazár. "Volali mi, že fenka je otrávená, aby sme prišli darovať krv, tak sme išli," povedala majiteľka Baltazára Simona Kubíčková. 

"Je úžasné, že majiteľ dokáže tak toho psa vychovať, že dokáže darovať krv bez narkózy," dodáva majiteľka zachráneného psa Erika. Baltazár daroval Ati krv doslova v hodine dvanástej. "Po týždni sa pes postavil na nohy. Mi to pripadalo ako také znovuzrodenie," hovorí Erika. 

"Som šťastná, že sa fenka má lepšie," uviedla Simona.  Aťa sa úplne zotaví v priebehu dvoch mesiacov. Už teraz je však jasné, že bez Baltazára by tu už nebola.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy