Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nepoučiteľný vodič si napriek doživotnému zákazu sadol za volant. Navyše odmietol fúkať
Zdielať na

Nepoučiteľný vodič si napriek doživotnému zákazu sadol za volant. Navyše odmietol fúkať

KRUPINA / Tridsaťdvaročný muž z Krupiny jazdil aj napriek doživotnému zákazu šoférovania. Policajná hliadka ho zastavila pri Hontianskych Nemciach. Zvolenský súd ho odsúdil na nepodmienečný trest, a tak ho s putami na rukách eskortovali rovno vo väznice.

Na aute jazdil hoci to má súdom zakázané. Pre svoje šoférske správanie v minulosti by si totiž do konca života nemal sadnúť za volant. Súdom nariadený doživotný zákaz, ale zjavne nebral vážne. Tridsaťdvaročného Krupinčana tentokrát prichytila policajná hliadka pri Hontianskych Nemciach. Zastavili ho, lebo išiel príliš rýchlo. "Vodiča zastavila policajná hliadka v obci, kde je povolená rýchlosť 50 km/h, pričom mu namerali 77 km/h," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Keď od neho pýtali doklady, nemal im čo ukázať. Navyše sa odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol a nesúhlasil ani s odberom krvi. Tridsaťdvaročný Krupinčan tak automaticky putoval do policajnej cely. Po 24 hodinách v cele po predviedli na súd, ten o jeho treste rozhodol v superrýchlom konaní. 

Za zatvorenými dverami, kam nemala verejnosť prístup, rozhodol sudca o treste pre nepoučiteľného šoféra, ktorý doterajšie zákazy nerešpektoval. "Súd uznal vinným Tomáša C. z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo ho odsúdil na trest vo výmere 16 mesiacov nepodmienečne," povedala hovorkyňa súdu Nina Spurná. 

Okrem toho aj naďalej platí doživotný zákaz šoférovania. V minulosti bol už viackrát potrestaný za jazdu pod vplyvom alkoholu aj za to, že šoféroval aj napriek zákazu. "V minulosti bol už trikrát odsúdený za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a za marenie výkonu úradného rozhodnutia, v 2016 dostal doživotný zákaz šoférovania," povedala Faltániová. 

32 ročný muž tak teraz bude mať za múrmi väznice dostatok času rozmýšľať nad svojim správaním. "Rozhodnutie je právoplatné, nakoľko odsúdený aj prokurátor sa vzdali práva podať odpor. Odsúdený bol priamo z pojednávacej miestnosti dodaný na výkon trestu," povedala Spurná. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy