Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Češka si na sociálnej sieti všimla samovražedné sklony Nemky. Zachránili ju na poslednú chvíľu
Zdielať na

Češka si na sociálnej sieti všimla samovražedné sklony Nemky. Zachránili ju na poslednú chvíľu

Archívna reportáž

STRAKONICE / Sociálne siete nie sú vždy na škodu. Dokazuje to aj bizarný prípad, ktorý mal ale šťastný koniec. Život mladej ženy z Bavorska pomohla zachrániť všímavá užívateľka Facebooku z českých Strakonic. Na sociálnej sieti si všimla náznaky, ktoré nasvedčovali tomu, že žena, ktorá ich píše sa chystá spáchať samovraždu.

Vnímavá a domýšľavá Juhočeška neváhala a hneď sa obrátila na políciu. "Stihla od nej ešte zistiť, že býva v Mníchove," povedal hovorca juhočeskej polície Jiří Matzner. Ako uvádza portál iDnes.cz, do pátracej akcie sa okamžite zapojilo Centrum česko-nemeckej policajnej spolupráce v Schwandorfe. Prostredníctvom nich sa informácia dostala k bavorskej polícii a následne k špeciálnemu policajnému oddeleniu pre sociálne siete. 

Oznamovateľka z Česka medzitým policajtom poslala z Facebooku fotografie ženy. "Bol to pravdepodobne rozhodujúci moment nočného boja o život doposiaľ neznámej mladej ženy. Bavorskí policajti informácie spojili so svojimi poznatkami a vyrazili medzi zdravotníkov do konkrétnej ulice a do domu v Mníchove," dodal Matzner. 

Podozrenie na pokus o samovraždu sa potvrdilo. Žena skončila v nemocnici, kde ju ošetrili a ponechali si ju tam. "Ženu sa podarilo vypátrať zhruba do dvoch hodín po nahlásení, čo v tomto prípade zohralo dôležitú úlohu. Pravdepodobne požila veľké množstvo liekov. V súčasnosti už ale nie je v ohrození života," prezradil Matzner. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy