Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po týždňovom pátraní našli telo päťročného chlapca. Je 13. obeťou záplav
Zdielať na

Po týždňovom pátraní našli telo päťročného chlapca. Je 13. obeťou záplav

PALMA DE MALLORCA / Záchranári našli na východe ostrova Mallorca telo päťročného chlapca, ktorý rovnako ako jeho mama zomrel pri záplavách počas minulého týždňa. Pátralo po ňom viac ako 400 ľudí viac ako týždeň. Informovali o tom španielske médiá.

Bleskové povodne, ktoré Malorku zasiahli počas minulého týždňa si vyžiadali 13 obetí, vrátane troch Nemcov, dvoch Britov a jednej Holanďanky. Telo malého Arthura našli záchranári pri meste Sant Llorenç des Cardassar, ktoré zasiahli záplavy najviac. Dieťa sa podľa denníka El Mundo našlo neďaleko miesta, kde pred týždňom našli jeho matku. 

Lekárnička zomrela pri nehode, keď jej auto s deťmi strhol prúd vody. Ešte pred tým sa jej ale pomocou nemeckého cyklistu podarilo zachrániť osemročnú dcéru. Rodina zosnulej, 40-ročnej ženy, minulý týždeň turistovi poďakovala za záchranu. Do médií tiež poslali list, v ktorom poďakovali všetkým, ktorí sa snažili nájsť Arthura. 

Za obete záplav sa v stredu večer na Mallorce koná omša, na ktorej sa zúčastní aj španielsky kráľovský pár. Kráľ Felipe IV. s manželkou Leticiou navštívili oblasť už v piatok. Povodne označili meteorológovia za výnimočné pre danú oblasť. 

Na pomoc po bleskových povodniach prišiel aj tenista Nadal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy