Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Po 20 rokoch objasnili jeden z najohavnejších zločinov. Vrah ale za mreže nepôjde
Zdielať na

Po 20 rokoch objasnili jeden z najohavnejších zločinov. Vrah ale za mreže nepôjde

NEW MADRID / Celých 20 rokov čakala rodina mladej ženy a jej dcéry na deň, keď polícia dolapí ich vraha. Vďaka moderným technológiám, troche šťastia a hlavne neúprosnému pátraniu polície, sa dočkali.

Vo vidieckom dome našli policajti v roku 1998 mŕtve telo dospelej ženy a jej 12-ročnej dcéry. Sherri a Meghan Scherer boli zavraždené brutálnym spôsobom, pričom dievča pred smrťou vrah aj znásilnil. "Bol to jeden z najotrasnejších zločinov, aký si ľudia v New Madride pamätajú," uviedol šerif okresu New Madrid Terry Stevens. 

Trojtisícovým mestečkom vraždy otriasli a po vrahovi pátral azda každý. Ruku k dielu priložili aj policajti z okolitých okresov. Vraha ani motív ale neodhalili. "Precestovali sme celé Spojené štáty, viedli nespočetné výsluchy, prehľadávali domy, testovali DNA, až sa nám to podarilo. Identifikovali sme vraha," uviedol šerif. 

Moderné DNA testy doviedli vyšetrovací tím k Robertovi Brashersovi. Potvrdili, že v ďalších troch štátoch spáchal ďalšie vraždy a znásilnenia. Pred 20 rokmi  mala polícia len dva identikity. "Znovu sa objavili stopy, ktoré sme už v minulosti mali, ale aj tak sme ich opäť prešetrili. Nepristupovali sme k nim ako k starým, ale ako k novým stopám. Všetko sme prechádzali druhý, tretí, štvrtýkrát, aby nám nič neuniklo," dodal Stevens. 

Aj keď rodina obetí už meno vraha pozná, za svoje činy pykať nepôjde. Ešte v roku 1999 totiž spáchal samovraždu potom, čo ho obkľúčila polícia.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy