Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Policajt si z riadenia dopravy urobil tanečnú šou
Zdielať na

VIDEO: Policajt si z riadenia dopravy urobil tanečnú šou

DILLÍ / Čakanie v dopravnej zápche a regulovanie dopravy dopravným policajtom nemusí byť úplná nuda. Dokazuje to veselý policajt, ktorý sa o plynulú premávku stará tancom.

Riadiť dopravu v Indii môže byť poriadny špás. Tento muž v uniforme však nie je žiaden pouličný komik, ale skutočný policajt, ktorý sa rozhodol vniesť poriadok na preplnené cesty práve tancom. "Je to môj štýl ako naučiť ľudí rešpektovať signály. Predtým na to ľudia nereagovali, tak som rozmýšľal, čím to oživiť. A podarilo sa, po tomto nápade začali byť disciplinovanejší," vysvetľuje svoje chovanie policajt Pratap Chandra. 

Pozornosť vodičov si získal vďaka tanečným pohybom, ktorými usmerňuje dopravu. Svoje techniky predvádza na cestách už 4 roky. "Táto nová technika je veľmi dobrá, ľudia sa zabavia, a zároveň sa naučia čo majú robiť a núti ich to dávať stále pozor," prezradila vodička Rashmita Chaudhary. 
Hoci to vyzerá ako veľká zábava, nie je to vôbec jednoduché. India patrí medzi krajiny s najväčším počtom smrteľných dopravných nehôd. V tomto regióne však možno aj vďaka tancuchtivému policajtovi nehodovosť z roka na rok klesá.

Pozrite si reportáž o unikátnych slovenských televízoroch: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy