Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Lietadlu vo vzduchu odpadla vrtuľa. Pilot minul letisko a skončil v poli
Zdielať na

Lietadlu vo vzduchu odpadla vrtuľa. Pilot minul letisko a skončil v poli

ÚLICE / Malé lietadlo havarovalo pri obci Úlice v plzeňskom okrese v Českej republike. Stroju vo vzduchu odpadla vrtuľa a malé lietadlo muselo núdzovo pristáť. Žiaľ, 79-ročný pilot minul pristávaciu dráhu na letisku a zrútil sa so strojom do poľa.

Pilota transportoval záchranársky vrtuľník do nemocnice v Plzni. Podľa lekárov má vážne poranenú hlavu. "Pacient bol pri vedomí a nebol v priamom ohrození života," potvrdila pre Blesk.cz Andrea Divišová z krajskej záchrannej služby.

Malému lietadlu odpadla vo vzduchu vrtuľa. Pilot našťastie nestratil duchaprítomnosť a pokúsil sa o pristátie na letisku Jezná u Úlice. Tento manéver mu ale nevyšiel. Pilot minul pristávaciu dráhu a skončil v neďalekom poli v tesnej blízkosti elektrického vedenia.

"Zaistili sme miesto havárie a zlikvidovali sme unikajúce prevádzkové kvapaliny. Na miesto sa presúva zástupca Úradu pre odborné zisťovanie leteckých nehôd," povedal hovorca hasičov Petr Poncar. "Dychová skúška na prítomnosť alkoholu bola u pilota negatívna," dodala policajná hovorkyňa Hana Rubášová.

Žiaľ, väčšina leteckých nehôd sa končí tragicky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy