Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Britka vypadla z výletnej lode v Chorvátsku. V mori čakala na záchranu 10 hodín
Zdielať na

Britka vypadla z výletnej lode v Chorvátsku. V mori čakala na záchranu 10 hodín

PULA / Chorvátska záchranná loď zachránila britskú ženu, ktorá spadla z výletnej lode a desať hodín plávala v Jadranskom mori. Britku po nájdení previezli do nemocnice v meste Pula. Úrady potvrdili, že turistka je už mimo ohrozenia života.

Žena spadla z výletnej lode Norwegian Star v sobotu pred polnocou, zhruba 95 kilometrov od chorvátskeho pobrežia a 1300 metrov od miesta nešťastia. Našli ju v nedeľu o 09:45 ráno. V mori strávila celú noc, informoval portál BBC

"Spadla som zo zadu lode Norwegian Star a bola som vo vode desať hodín. Títo úžasní chlapíci ma zachránili," vyjadrila sa Britka pre chorvátsku štátnu televíziu HRT po tom, čo s ňou záchranná loď priplávala do prístavu. Prečo z lode spadla, ale neuviedla.

Podľa kapitána záchrannej lode Lovra Oreškoviča bola žena vyčerpaná, keď ju našli. "Sme veľmi šťastní, že sme zachránili ľudský život," vyjadril sa. Okolnosti incidentu sú predmetom vyšetrovania. Výletná loď sa k incidentu vyjadrila veľmi stroho. Uviedli iba, že k pádu cez palubu došlo na ceste do Benátok.

Pozrite si archívnu reportáž o záchrane, ktorej súčasťou bol iba 4-ročný chlapec. Po tom, ako jeho babka prestala dýchať, neváhal ani sekundu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy