Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veľryba uviazla v rybárskych sieťach. Zachraňovali ju hodiny
Zdielať na

Veľryba uviazla v rybárskych sieťach. Zachraňovali ju hodiny

PUERTO WILLIAMS / K netradičnému zásahu privolali čílske námorné jednotky. Pomáhali veľrybe, ktorá uviazla v rybárskych sieťach. Akcia trvala niekoľko hodín. K obriemu cicavcovi sa museli priblížiť potápači a opatrne ho zo sietí vyslobodiť. Operácia sa nakoniec podarila bez zranení na oboch stranách a veľryba odplávala do bezpečia.

Vo vodách pri čílskej časti Patagónie sa uskutočnila náročná operácia na záchranu veľryby uviaznutej v rybárskych sieťach. Zúčastnilo sa jej niekoľko člnov čílskeho námorníctva, ktoré na miesto plávali cez tri hodiny. Záchrana dopadla úspešne, čílskej úrady navyše nariadili odstrániť z miesta všetky rybárske siete.

Námorníctvo sa dozvedelo o uviaznutej veľrybe v pondelok o 12:30. Malý čln nahlásil veľkú veľrybu v rybárskych sieťach v Paso Gorey, úžinou medzi kontinentom a ostrovom Lennox.

"O 12:45 sa na miesto vydal servisný čln General Alacalufe so skupinou ďalších lodí čílskeho námorníctva," uviedol Cesar Quiroga, kapitán čílskeho námorníctva veliteľ námorných síl v Puerto Williams.

Vedci namontovali niektorým veľrybám na chrbty kamery, aby zmapovali ich pohyb:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy