Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Kanade sa strieľalo, zomreli štyria ľudia
Zdielať na

V Kanade sa strieľalo, zomreli štyria ľudia

Zdroj: SITA

FREDEICTON / Najmenej štyria ľudia v piatok zahynuli pri streľbe v východokanadském meste Fredericton. Oznámila to miestna polícia.

Okolnosti streľby zatiaľ nie sú jasné a policajný zásah údajne stále pokračuje. Polícia bola privolaná na miesto po siedmej hodine rannej miestneho času (12:00 SELČ) a vyzvala občanov, aby sa miestu vyhli, píše BBC.

"V tejto chvíli môžeme potvrdiť niekoľko mŕtvych. Incident stále pokračuje. Poskytneme viac informácií, akonáhle ich budeme mať. Prosíme, aby ste sa naďalej vyhýbali oblasti Brookside Drive,"  píšu policajti na Twitteri. V ďalšom odkaze polícia požiadala, aby ľudia prestali používať priame policajné číslo, pretože linka je zahltená, a aby sa obracali na pohotovostné číslo 911. Na prvých fotografiách je vidieť policajné a zásahové vozidlá na mieste incidentu.

Fredericton je hlavné mesto provincie New Brunswick a je domovom viac než 58 000 ľudí.

V Novom Brunswicku sa strieľalo roku 2014, kedy v Monctone o život prišli traja príslušníci jazdnej polície a dvaja ich kolegovia boli zranení. Páchateľ Justin Bourque bol odsúdený na doživotný trest. V Kanade, kde platí prísnejší zbrojný zákon ako v susedných USA, bol tento čin považovaný za jeden z najkrvavejších v histórii krajiny.

Provincia Ontario vo štvrtok prisľúbila zvýšenie výdavkov pre políciu. Osoby podozrivé zo zločinov spáchaných strelnou zbraňou, majú byť držané až do procesu vo väzbe.

​Strieľalo sa aj pred nedávnom na strednej škole v Texase:


Súvisiace články

Najčítanejšie správy