Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cudzinec po inštrukcii navigácie skončil na kope piesku
Zdielať na

Cudzinec po inštrukcii navigácie skončil na kope piesku

Archívne video

PRAHA / Veriť slepo navigácii sa nevypláca. Vie to už aj šesťdesiattriročný cudzinec, ktorý išiel v noci na utorok po diaľnici D35 od Ostravy na Olomouc. Navigácia ho odklonila na stavenisko a s autom skončil na hromade piesku. Denník Právo o prípade informovala policajná hovorkyňa Miluše Zajícová.

K nehode došlo po tretej hodine ráno v katastri obce Bohuslávky na Přerovsku. "Vodič išiel vo vozidle Mercedes Benz s ďalšími tromi spolucestujúcimi a na 298. kilometri prešiel podľa pokynu navigácie do ľavého pruhu medzi dopravné značenie a narazil na uzavretú časť diaľnice, kde prebiehajú stavebné práce," uviedla hovorkyňa portálu novinky.cz.

Aj napriek tomu, že mu muselo byť zrejmé, že niečo nie je v poriadku, pokračoval vodič ďalej bez toho, aby aspoň spomalil. "Neprispôsobil rýchlosť vozidla dopravno-technickému stavu komunikácie a narazil do hromady piesku, ktorá bola cez jazdné pruhy," konštatovala hovorkyňa.

Vodič a jeho dve spolujazdkyne skončili so zraneniami hospitalizované v nemocnici. Vodič v Hraniciach a ženy vo Fakultnej nemocnici v Olomouci. Druhého spolujazdca ošetrili v nemocnici a prepustili.

Alkohol u vodiča vylúčila dychová skúška. Škoda na vozidle bola vyčíslená na 200 tisíc korún. "V súvislosti s nehodou začali policajti úkony trestného konania pre trestný čin ťažké ublíženie na zdraví z nedbanlivosti," dodala Zajícová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy