Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragická nehoda na rýchlostnej ceste, vyhaslo 9 životov
Zdielať na

Tragická nehoda na rýchlostnej ceste, vyhaslo 9 životov

Zdroj: twitter/zoom.hu

CEGLÉDBERCEL / Neďaleko maďarského hlavného mesta pri tragickej havárii na diaľnici zahynulo 9 ľudí, 7 mužov a 2 ženy. Nehodu pravdepodobne spôsobil vodič minibusu, ktorý pri predbiehaní vo veľkej rýchlosti narazil do oproti idúceho nákladného auta.

Mikrobus s rumunským evidenčným číslom bol po zrážke s nákladným autom prevážajúcim piesok úplne zdemolovaný. V jeho útrobách zahynulo 7 mužov a 2 ženy. Vodič nákladného auta bol len zranený. Smrteľnú nehodu pravdepodobne spôsobil vodič mikrobusu, ktorý predbiehal vo veľkej rýchlosti mal v ruke mobilný telefón a jazdu naživo vysielal cez Facebook Live.

Pozrite si posledné sekundy pred nehodou (zábery ako prvé zverejnil rumunský portál Adevarul):

Na záberoch počuť hudbu hrajúcu vo vozidle a vidno, že vodič pravdepodobne nedával pozor na cestu, keďže si počas predbiehania čítal reakcie ľudí na živé vysielanie.

​Mikrobus smeroval do Rumunska, jeho posádka cestovala domov zo Slovinska. Na miesto nehody okrem maďarskej polície prišlo aj vozidlo rumunských diplomatov. Úsek v okolí nehody je naďalej uzatvorený, dopravu polícia odkláňa.

Dopravná nehoda sa stala aj na Donovaloch. Jedným z účastníkov bol autobus plný estónskych študentov. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy