Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Utečencov zo západnej Afriky zachránila pri Brazílii polícia
Zdielať na

Utečencov zo západnej Afriky zachránila pri Brazílii polícia

Archívne video

BRAZÍLIA / Dvadsaťpäť utečencov prevažne zo západnej Afriky zachránila vo vodách Atlantického oceánu brazílska pobrežná stráž. Migranti strávili na lodi viac ako mesiac. Posledné dni boli hladní a smädní. Život im zachránil rybári, ktorí plavidlo spozorovali a privolali pomoc. Spolu s migrantmi sa loďou plavila aj dvojica Brazílčanov. Tých policajti podľa miestnych médií po pristátí zadržali, pretože ich podozrievajú z prevádzačstva.

Všetci muži pochádzali z malej juhoamerickej krajiny Guyany a z Nigérie a Senegalu na druhej strane Atlantiku. Brazílsky pár ich údajne vylovil, ale potom sa ocitol v podozrení, že sa ich sám pokúsil prepašovať. Na utečencoch, ktorých aj s oboma rybármi prevzalo námorníctvo, totiž neboli údajne vidieť známky dlhého pobytu na mori. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na informácie brazílskych spravodajských serverov.

Podľa vyhlásenia námorníctva cestovali migranti na katamaráne pod haitskou vlajkou. "Miestni rybári zaznamenali v sobotu plavidlo unášané pozdĺž brazílskeho pobrežného mesta Sao Jose de Ribamar, južne od rieky Amazonky. Pokus oficiálnych orgánov nájsť loď s migrantmi zo vzduchu sa nepodaril, preto ju rybári odviezli do prístavu, pričom utečencom poskytli jedlo," uviedlo námorníctvo.

Chýbalo málo a našu hranicu by prekročili utečenci z Vietnamu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy