Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
FOTOGALÉRIA: Hrôzostrašná chovná stanica. Zvieratá umierali v blate, bez jedla a vody
Zdielať na

FOTOGALÉRIA: Hrôzostrašná chovná stanica. Zvieratá umierali v blate, bez jedla a vody

Archívna reportáž

ŠTETÍN / Poľsko je šokované z neuveriteľných záberov zvieracej chovnej stanice, v ktorej vládli absolútne šokujúce podmienky. Ochrancovia zvierat odtiaľ zachránili viac ako 120 psov, no okrem nich našli aj niekoľko prasiat, kráv, koní, ale aj mačiek. Všetky zvieratá boli v hroznom stave.

Vyhladované zvieratá požierali mŕtvoly svojich mŕtvych druhov, ktoré zomreli od hladu, niektorí v dôsledku choroby a niektoré sa dokonca utopili v  bahne, z ktorého sa už vyčerpané nevládali dostať. Poľskí ochranári z farmy pri obci Gryfino zachránili viac ako 120 zvierat, najmä psov. Majitelia ich pravdepodobne množili na predaj. 

Podľa portálu Blesk.cz našli ochranári nielen psov, ale aj kone, kravy, prasatá a mačky. V jednej z budov našli dokonca kostry kôz. Zvieratá žili v špine niekoľko rokov. Dvor, ale aj poľnohospodárske objekty na pozemku, boli pokryté niekoľkocentimetrovou vrstvou bahna, exkrementov a zvyškov uhynutých tiel. 

Nočnú moru dokresľujú desivé fotky, ktoré nafotili ochrancovia zvierat počas trojdňovej záchrannej akcie. "Ten zápach si nedokážete predstaviť," popísal jeden zo zasahujúcich. Na mieste pomáhalo aj niekoľko miestnych policajtov a hasičov. 

Nenašli žiadne misky s jedlom, zvieratá dokonca nemali ani prístup k vode. Viaceré z nich sa správali divoko a ich odchyt bol preto náročný. Zábery z farmy šokovali celé Poľsko. Na pomoc s platením výdajov spojených s ich odchytom ľudia zaslali už viac ako 50 000 eur, a to len počas dvoch dní. 

Poľská organizácia Pogotowie dla Zwierząt zachraňuje mnohé zvieratá po celej krajine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy