Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Autobus sa zrazil s dodávkou. Vodič stratil vedomie
Zdielať na

Autobus sa zrazil s dodávkou. Vodič stratil vedomie

TÁLE / Vážna dopravná nehoda sa stala večer neďaleko lyžiarskeho strediska Tále. Linkový autobus na trase Tále - Bystrá prešiel do protismeru a po zrážke s dodávkou skončil v priekope, kde narazil do stromov. Podľa polície vodičovi prišlo počas jazdy nevoľno.

Vodič autobusu stratil vedomie, prebral sa až potom ako linkový spoj skončil v stromoch. Neovládateľný autobus, v ktorom sedeli našťastie iba dvaja cestujúci prešiel do protismeru na úzkej ceste, ktorá vedie do lyžiarskeho strediska a zrazil sa s prichádzajúcou dodávkou.

V dodávke sedeli manželia a dve malé deti. Manželov, ako aj jedno z detí z miesta odvážali záchranári. "Po príchode príslušníkov hasičského záchranného zboru na miesto, boli už zranené osoby mimo havarovaných vozidiel. Jednalo sa o tri zranené osoby, z toho jeden maloletý chlapec boli v opatere RZP Bystrá," uviedol hasič Michal Štrba.

Záchranári prevážali do nemocnice v Banskej Bystrici oboch manželov a osemročného syna s ťažkými zraneniami. Mladší, iba trojročný chlapček vyviazol bez zranení, rovnako aj cestujúci z autobusu. Do breznianskej nemocnice odviezla sanitka vodiča autobusu, ktorý si sťažoval na náhlu nevoľnosť. "Šofér má zlomené rameno. Vnuk má sánku zlomenú, druhý vnuk je preč a nevesta má chrbticu zlomenú," povedal starý otec zranených chlapcov.

Vodičovi autobusu na mieste zadržali vodičský preukaz. Polícia v Brezne začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví z nedbanlivosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy