Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Útok žieravinou v nočnom klube v Plzni
Zdielať na

Útok žieravinou v nočnom klube v Plzni

PLZEŇ / V centre Plzne došlo v sobotu ráno k útoku žieravinou. 46-ročná žena pri ňom zranila niekoľko ľudí. Obliala ich kyselinou.

V erotickom klube v Plzni dnes ráno okolo deviatej ráno zaútočila žena na niekoľko ľudí chemikáliou, pravdepodobne kyselinou. Incident si vyžiadal celkovo 5 zranených osôb, vrátane páchateľky, ktorú krátko po útoku zatkla polícia. 

V podniku sa mala strhnúť prudká hádka. Žena pracujúca za barom ju údajne chcela zastaviť.A použila pri tom žieravinu. Pôvodne sa hovorilo, že páchateľka použila zrejme kyselinu sírovú. Polícia si však obal od použitého prostriedku odfotila a zrejme išlo o extrémne silný hydroxid draselný.

​Zranenia žieravinou utrpeli 28-ročný muž, 39-ročný muž a 40-ročná žena. Mužov záchranári previezli na urgentný príjem do fakultnej nemocnice v Plzni, ženu zasa vrtuľník transportoval do fakultnej nemocnice v Prahe na kliniku popálenín. Ich stav je vážny. Štvrtý zranený nebol zasiahnutý žieravinou, záchranári mu ošetrovali poranenie hlavy. Piatou zranenou je podozrivá žena.

Policajná hovorkyňa uviedla, že privolaná hliadka zadržala 46-ročnú podozrivú ženu. "Podozrivú sme zadržali v jednej z izieb objektu," vyjadrila sa pre Blesk.cz hovorkyňa plzeňskej polície Pavla Burešová.

Záchranárov zalarmovala okoloidúca žena, ktorá si v podchode pri erotickom nočnom klube všimla dve zakrvavené osoby: "Z klubu vyviedli ženu, ktorá bola celá od krvi, potom vyviedli aj muža."

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy