Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajt, ktorý sa v Trebes vymenil za rukojemníčku, zomrel
Zdielať na

Policajt, ktorý sa v Trebes vymenil za rukojemníčku, zomrel

TREBES / Policajt, ktorý sa v piatok vymenil za rukojemníčku počas rukojemníckej drámy v supermarkete vo francúzskom meste Trebes, podľahol svojim zraneniam. Jeho smrťou stúpol počet obetí na štyri, ďalších 16 utrpelo zranenia.

 Minister vnútra Gérard Collomb v sobotu na Twitteri uviedol, že 45-ročný podplukovník Arnaud Beltrame "zomrel za svoju krajinu". Beltrame sa neozbrojený ponúkol 25-ročnému útočníkovi Redouaneovi Lakdimovi výmenou za jednu zadržiavanú ženu. Tajne si zobral so sebou mobil, aby polícia vonku vedela, čo sa deje v supermarkete.

Policajti vtrhli do obchodu po tom, čo začuli výstrely, pričom ozbrojenca zabili. Beltrame utrpel ťažké zranenia a jeho smrťou stúpol počet obetí na štyri, 16 ľudí utrpelo zranenia.

Lakdim podľa polície najskôr ukradol auto v meste Carcassonne, pričom zabil jedného z cestujúcich vo vozidle. Následne vnikol do supermarketu v meste Trebes, kde počas rukojemníckej drámy zabil ďalšie dve osoby. K útoku sa prihlásil Islamský štát. Polícia zadržala v noci z piatka na sobotu 17-ročného mladíka, ktorý bol priateľom útočníka. 

​Lakdim podľa vlády žiadal prepustenie teroristu Salaha Abdeslama, ktorý ako jediný ostal nažive po útokoch z novembra 2015. Na šiestich rôznych miestach v Paríži vrátane hudobného klubu Bataclan vtedy prišlo o život 130 ľudí.

Najznámejší majestát Francúzska, Eiffelová veža, vypla svoje svetlá na znak úcty k obetiam útoku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy